Ekonomi

Evde Bakım yardımı 4.336 TL hesaplara yattı! Tek sms ile sorgu için tıklayınız! E-devlet online başvuru linki…

Online başvurusu kabul edilenler ve ilk kez başvuracakları için evde bakım maaşı sorgulama süreci başladı. Devletin ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ödediği 4.336 TL yardım tutarından faydalanılabiliyor. E-devlet platformu üzerinden yapılacak başvuru sms ile sorgulanabiliyor. Cep telefonu üzerinden mesaj atılarak hesaba paranın yatıp yatmadığı öğrenilebiliyor.

EVDE BAKIM ONLİNE BAŞVURUSU

Ay sonunda zor getiren dar gelirli ailelerin evde muhtaçlık parası aldıkları Mart ayında yardım rakamının hesaba ne zaman yatacağı merak ediliyor. E-devlet üzerinden başvuru ve sorgulama yapılabiliyor.

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak isteyenler şartları karşıladığında sosyal dayanışma vakıfları ile başvurusunu tamamlayabiliyor. Aranan şartlar arasında vatandaşın asgari ücretin üçte birini geçmeyecek gelire sahip olması gerekiyor. Engelli vatandaş için alınacaksa hastaneden tam teşekküllü sağlık raporu alınması şartı aranıyor.

2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım parası 2022 yılında 3.336 TL idi. 2023 yılı itibariyle yeni zamlı maaşlar sonrası bu rakam 4.336 TL’ye ulaştı. Evde bakım maaşından faydalanmak isteyenlerin Kaymakamlık ya da Muhtarlık aracılığı ile alınacak belgeleri en yakındaki SGK il ve ilçe merkez binasına giderek başvuru yapılması yeterli oluyor. Muhtaçlık belgesi ile beraber başvuru süreci tamamlanıyor. Tüm belgelerin son olarak SGK primsiz ödemeler Genel Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.

ONLİNE SORGU NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı başvurusu gerçekleştikten sonra ilk maaşın alınabilmesi için raporun heyetten geçmesi gerekiyor. Heyet değerlendirmesi sonrası başvurunun sonuçlanması aylık süre içerisinde netleşiyor. Hesaba yardım tutarının yatıp yatmadığını öğrenmek isteyenlerin e-devlet sistemi üzerinden incelemesi mümkündür. Engelli evde bakım ödeme bilgisini sorgulamak için online link: Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Bunun dışında cep telefonunun mesaj kısmına BAKIYE yazarak 4747 sms olarak gönderilmesi sonrası detaylı bilgilendirmeden faydalanabiliyor.