Teknoloji

Apple kullanıcılarına üzücü haber! iPhone 14 haricindeki modeller için pil değişim ücretine zam geldi!

Teknoloji devi olan Apple’dan daha öncesinde belirtmiş olduğu gibi iPhone modelleri için pil değişim ücretine zam geldi. iPhone 14 serisi haricindeki iPhone modellerinin garanti dışı pil servis ücretine zam geldiği haberi gündemde yer aldı.

Uzun bir zamandır Apple’ın iPhone modellerinin pil değişim ücretine zam geleceği haberi konuşulmaktaydı. Bunun yanı sıra da daha öncesinde şirketin de bir açıklaması gündeme geldi. Şimdi de iPhone 14 serisinin dışında kalan iPhone modellerinin garanti dışı pil servis ücreti için zam geldiği öğrenildi.

APPLE DEĞİŞİM ÜCRETİNE ZAM YAPTI

Yapılan bir habere göre, Apple, daha önceden belirtmiş olduğu gibi garanti dışı pil servis ücretine zam yapmış oldu. Geçtiğimiz aylar içerisinde şirket, iPhone Onarım ile Servisi sayfasına bir not eklemesi yaptı. Yapılan bu not eklemesinde de pil servisi ücretlerinin 1 Mart tarihinden itibaren yükseltileceği açıklandı. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; Şu anda geçerli olan garanti kapsamı haricinde pil servi ücreti şubat 2023’ün bitimine kadar geçerli olmayı sürdürecektir. 1 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde garanti çerçevesi dışında pil servis ücreti iPhone 14’ten önceki olan bütün iPhone modelleri için 540 olarak artış yaşayacaktır, denildi.

HANGİ MODELE NE KADAR ZAM GELDİ?

iPhone 13, iPhone 11 ve de iPhone x serisinde garanti dışında kalan pil değişim ücreti 1.399 lira olarak yer almaktaydı. Değişimle beraber bu ücret artık 1.939 lira olarak değişti. Bu durumun yanı sıra da iPhone 8 ve önceki modellerde pil değişim ücreti de 1.559 şekline yer almaktaydı.

iPhone 13 serisi için, 1939 lira

iPhone12 serisi için, 1939 lira

iPhone 11 serisi için, 1939 lira

iPhone X serisi için, 1939 lira

iPhone 8 serisi için, 1559 lira

iPhone 7 serisi için, 1559 lira

iPhone 6 serisi için, 1559 lira

iPhone SE serisi için de 1559 lira

Öte yandan iPhone 14 serisi için şu anlık herhangi bir zam söz konusu değil.