Ekonomi

Deprem kredisi için başvuru detayları belli oldu! Depremzeye özel kredi için ilk ödemeler ne zaman hesaba geçecek?

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen 7.6 ve 7.7 şiddetindeki deprem sonrasında 11 farklı il olumsuz etkilendi. Maddi ve manevi kayba uğrayan vatandaşlar için devlet tarafından özel kredi paketleri paylaşıldı. Başta kamu bankaları arasında Halkbank ve Ziraat Bankası yer aldı. Özel bankalar arasında ise TEB ve İş Bankası kredi desteği sağladı. Merak edilen bir diğer konu bu kredi desteği kimden, ne zaman alınabilir? Tüm detaylar yetkili makamlar tarafından paylaşıldı.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen yıkıcı deprem sonrası pek çok bina hasar aldı. Depremin büyüklüğü maddi kayıplara da yol açtı. Bu nedenle devlet tarafından bankaların işbirliği ile deprem kredisi uygulanmaya başlandı. Bu krediler için sunulan avantajlar her banka için farklılık gösteriyor. En çok merak edilen konu ise deprem kredisinin hangi şartlarda verildiği oluyor.

İŞYERİ SAHİPLERİNE EK KREDİ DESTEĞİ VERİLECEK!

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre depremden zarar gören tüm bireysel müşteriler için 36 ay vadeli ve 6 ay geri ödemesiz kredi imkanı tanınıyor. KOBİ’ler, özellikle tarım alanlarında faaliyette bulunan çiftçiler için 36 ay vadeli ve 1 yıl ödemesiz kredi desteği verileceği söylendi. “Bu paketleri vatandaşların faydalanabilmeleri için hızla devreye alıyoruz” denildi.

HER DEPREMZEDEYE 5 BİN TL YATIRILDI!

Deprem bölgesindeki vatandaşı nakdi olarak destekleyecek bu yardım sürecinde kredi kartı bulunan tüm müşteriler için masrafsız ve faizsiz olarak 5 bin TL nakit avans verildiği de duyuruldu. Yapılan yeni açıklamaya göre TEB depremzede tüm vatandaşlar için bireysel müşteri ya da ticari işletme sahipleri kredi ve kredi kartı borçları ile ilgili erteleme müjdesi verdi. Herhangi bir ek başvuruya gerek duymadan tüm borçların 31 Ağustos tarihine kadar 6 aylık süre için ertelendiği duyurdu.

VEFAT EDEN ŞAHISLARIN TÜM BORÇLARI SİLİNDİ!

Vakıfbank bu süreçte 36 ay vadeli ve 6 ay geri ödemesiz kredi paketini duyurdu. Ardından Garanti BBVA kredi ve kredi kartı borcu olan kişiler için faizsiz olarak 6 aylık erteleme fırsatı sundu. Türkiye İş Bankası deprem bölgesinde vefat eden şahısların kredi ve kredi kartı borçlarının tamamının silineceğini ifade etti.