Gündem

Deprem korkusu risksiz illerde konut fiyatlarını artırdı! Yoğun talep ile boş konut kalmadı!

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen depremin ardından uzmanlar tarafından yapılan yeni deprem açıklamaları halkı paniğe sürükledi. Türkiye’de deprem riskinin bulunmadığı konutlara yönelik talepte artış görüldü. Talep artışı ev ve arsa bulabilmeyi gittikçe zor hale getirdi. Elde edilen bilgilere göre deprem riskinin az olduğu bölgelere yönelik oluşan yoğun talep fiyatları 3 katı arttırdı. Öyle ki bölgede kiralık konut bulabilmek imkansız hale geldi.

EN YOĞUN TALEP GÖREN İLÇELER HANGİLERİ OLDU?

Deprem korkusu vatandaşları farklı illere göç ettirmeye başladı. Özellikle fay hattından uzak olan illere yoğun talep meydana geldi. Deprem riskinin olmadığı fay hattının bulunmadığı en popüler il ise Kırklareli oldu. İstanbul’da yoğun iç ve dış göç veren bölgeler arasında yerini aldı. Kaynaklardan aktarılan bilgiye göre Babaeski, Lüleburgaz ve Vize ilçelerinde hem konut hem de arsa fiyatlarında 3 katı artış görüldü.

KIRKLARELİ BELEDİYE BAŞKANI NE DEDİ?

Risksiz bölge olarak adlandırılan Kırklareli’nde Belediye Başkanı konu üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Şu anda olası deprem senaryoları gündemde yer alıyor. Talepleri olağanüstü şekilde artırdı. Bundan 1 yıl öncesine kadar fazladan 8 bine yakın konutumuz bulunuyordu . Şu anda bunların hepsi satıldı. Kirada ise boş yer bulmak imkansız oldu. Öte yandan kiralar birkaç kat yükselişe dahi geçti. Biz normalde 83 bin nüfuslu bir şehirdik. Hormonlu bir büyüme süreci ile karşı karşıya mevcutta bulunan sorunlarımız daha da büyüyerek yumağa dönüşecek. Devletin bu konuya yönelik bir politika çıkarıp üretmesi gerekiyor” dedi.

TOPLANMA BÖLGESİ KIRKLARELİ OLABİLİR!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ileriye dönük konuşulan İstanbul depremi ile ilgili de önemli bir açıklamada bulundu. Olası bir senaryoya göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile özel bir çalışma yaptık. Bunu istemesekte olası bir deprem durumunda toplanma bölgesi olarak Kırklareli seçilebilir, dedi.

Bu yoğun ilgiye bölge esnafı da şaşırıyor. Emlakçı Fatih Türköz; 20 yıla yakındır bu sektörün içindeyiz fakat hiçbir şekilde böyle bir talep görmedim. İstanbul’dan yoğun bir talep var. Afet bölgesinden de bir yoğunluk görmekteyiz. Fakat yer karşılamakta problem yaşıyoruz” dedi.