Ekonomi

Ödemeler belli oldu! EYT’li emeklinin cebi para dolacak! Bayram ikramiyesi ve promosyon ödemesi 30 bin TL’ye ulaşacak!

Onlarca çalışanın uzun süredir beklediği EYT konusu sonunda yasalaştı. Başvuru sürecinde Sosyal Güvenlik Kurumları üzerinden ya da online olarak belge teslim süreci başladı. Başvuru sayısı Pazartesi günü itibariyle 300 bin kişiye ulaştı. Öte yandan EYT’li emeklinin ilk maaşını Nisan ayında alması bekleniyor.

Bankalar bu süreçte promosyon rakamlarını da güncelliyor. Nisan ayında alınacak ilk maaşın hemen ardından promosyon hesaba yatırılacak. Üstelik Ramazan Bayramı ikramiyesi de otomatik olarak hesaba geçecek. Bu sayede EYT’li vatandaşın cebine 30 bin TL’ye yakın ödeme toplu olarak geçmiş olacak.

SGK HİZMET SAATİ ERKENE ÇEKİLDİ!

EYT başvuru süreci tüm hızıyla devam ediyor. SGK kurumları vatandaşların hızına yetişebilmek için mesai saatlerini 06.00’a kadar geriletti. Yoğun çalışma süreci devam ederken bankaların promosyon teklifleri de değişmeye başladı. Mart ayında EYT başvurusu yapan her vatandaş Nisan ayı itibariyle maaşını hesabına görebilecek. 2 milyon 250 bin vatandaşın faydalanabileceği bu düzenleme ile en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL oluyor.

GERİYE DÖNÜK ÖDEME ALINABİLECEK!

 

Vatandaşlar başvuru yapılan tarih itibariyle ay başında geçen süreye kadar geriye dönük bir planlama ile toplu ödemede alabilecek. Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Nisan ayı içerisinde gerçekleşecek Ramazan bayramında 1.100 ikramiye ödemesi yapılıyor. Bu yıl bu rakamın daha da yükselmesi bekleniyor. EYT’linin cebine girecek olan para tutarı toplamda 15.000 TL ile 30.000 TL arasında değişiyor.

BANKALAR PROMOSYON RAKAMLARINI GÜNCELLEMEYE BAŞLADI!

Geçtiğimiz yıl başlayan promosyon yarışı bu yılda EYT’liler için yeniden ön plana çıktı. Şu an için en düşük promosyon 3 bin TL en yüksek ise 5 bin TL. Özel bankalarda bu rakam kampanya dönemi ile beraber 8 bin 500 TL’ye ulaşıyor. Bazı bankalar bu rakamı 10 bin TL’ye çıkarıyor.

Rekabet arttıkça müşteri kazanabilmek için bu rakamlar daha da yükseliyor. Tüm bunların yanı sıra EYT’lilere özel düşük faizli kredi fırsatı tanınacağı da duyuruldu. Akbank elini taşın altına koyuyor. Prim borcunu ödemek isteyen EYT’li için %1.78 faiz oranı üzerinden kredi ödemesi yapacağını açıkladı. Üstelik emekli maaşını Akbank’tan alanlar 8 bin 500 TL promosyondan faydalanabiliyor.