Gündem

New York’taki konserde ölen ve yaralananlar oldu! GloRilla ile Finesse2tymes konserinde 1 kişi hayatını kaybetti!

Amerika’nın New York şehrinde düzenlemiş olan GloRilla ile Finesse2tymes konserinde yaşan izdiham meydana geldi. Meydana gelen izdihamda 1 kişi hayatını kaybederken, 9 kişi de yaralanmış oldu.

ABD’nin New York şehrinde yer alan Rochester’daki Main Street Armonry adındaki eğlence mekânında dün gece GloRilla ile Finesse2tyms adlı sanatçılar sahne aldı. Dün verilen konserde yaşanan izdihamda 1 kişi hayat gözlerini yumarken, 9 kişi de yara aldı. Rochester Polis Merkezi Şefi David Smith konuya dair açıklama yaptı. Polis şefi tarafından yapılan açıklamada, izdihamın sebebinin henüz tam olarak bilinmediği ifadeleri yer aldı. Aynı zamanda şu cümlelere yer verildi; Kalabalığın paniğe kapılmasına silah seslerinin sebep olduğuna dair bazı raporlar mevcut’ denildi.

POLİS ŞEFİ AÇIKLAMA YAPTI

Polisin silah seslerine yönelik iddiaları destekleyecek bulgulara ulaşamadığını bildiren Smith, ‘Olay yerinde ateş edildiği zaman, birinin vurulduğuna ya da bıçaklandığına dair herhangi bir kanıtımı bulunmuyor’ diye konuşma yaptı.

Binanın içinde ağır bir şekilde yaralanmış 3 tane kadın tespit edildiğini açıklayan Polis şefi David Smith, bu kadınlardan birinin hastaneye kaldırılarak hayatını kaybetmiş olduğunu ifade etti. Simith, diğer ilki kadının da şu an için sağlık durumunun kritik bir durumda olduğunu ve 7 kişinin hayati tehlikesi olmayan yaralarla hastaneye kaldırıldığını açıkladılar. Konuya dair de başlatılmış olan soruşturma devam etmekte.

GEÇEN YILDA BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞTI

Öte yandan ise ABD’nin Texas eyaletine bağlı olan Houston şehrinde 6 Kaısm 2021 tarihinde düzenlemiş olan Astroworld Müzik Festivali’nin açılış gecesinde Travis Scott’ın konserinde çıkmış olan izdiham da benzer bir olay yaşanmıştı. Meydana gelen izdihamda 10 kişi hayatını kaybetmiş oldu.

ABD’de yaşanan etkinlik, konserler de izdihamlar devam ediyor. Hem geçmiş yıllarda düzenlenen organizasyonlar da hem de yakın zamanlarda düzenlenmiş olan etkinliklerde meydana gelen izdihamlarda hem yaralananlar hem de hayatını kaybedenler oldu. Son olarak konserde ise yaşanan izdihamda 1 kişi hayatını kaybederken aynı zamanda 9 kişi de yara almış oldu. Polis şefinden de konuya dair açıklama geldi.