Teknoloji

Google Chrome veri tasarrufu için kendini güncellemeye hazırlanıyor! Bellek tasarrufu özelliği RAM tüketimini azaltacak!

Google Chrome yeni sürümünde bellek tasarrufu sağlayacak bir güncellemeye adım atıyor. Daha fazla alana erişim sağlayabilmek RAM bellekte depolamayı güçlendirebilmek için bu karar alındı. Google Chrome 110 sürümüyle birlikte tarayıcıda ek bir bellek tasarrufu fırsatı oluşturdu. Bu sayede tarayıcı içerisinde daha az RAM tüketmek mümkün hale geliyor.

Google Chrome’un en büyük problemlerinden biri bellekte aşırı ısınma ve hızda yavaşlama problemi idi. Bu sorunu ortadan kaldıracak ve kökten çözüm bulacak yeni güncelleme için geri sayım başladı. Performans modu üzerinde değişim yapıldığında sekme değiştiği anda farklı sekmelerde oynatılan ses ya da video durabilecek.

YENİ GÜNCELLEMENİN FAYDASI NE OLACAK?

Bu demek oluyor ki bulunulan sekme dışındaki farklı bir kategori açıldığı anda eğer o sayfada otomatik oynatılan bir video kaydı ya da müzik bulunuyorsa bu durdurulabilecek. Bu engellemeden kaynaklı olarak arka planda sürekli olarak çalışan uygulamalar web siteleri artık tarihe karışacak. Bellek tasarrufu sağlarken ileri boyutlu yer kaplama ve bilgisayarda işlemlerin yavaşlaması problemi tamamen ortadan kalkmış oluyor.

BELLEK TASARRUF MODU NASIL AKTİF EDİLİR?

Bellek tasarrufu modu aktif hale getirildiği anda bulunulan sekme dışındaki tüm alanlar için bellek boşaltımı yapılıyor. Bu sayede tüm bu sekmeler arka planda bilgisayara işlenmiyor, ilerletilemiyor, herhangi bir ek işlem yapılamıyor.

Google Chrome bellek tasarruf modunu aktif hale getirmek isteyenlerin özel bir işlem yapmasına gerek olmuyor. Tarayıcının sadece 110 sürümüne güncellenmesi yeterli oluyor. Otomatik olarak kendisi güncelleştirme sürecini başlatabiliyor.