Dünya

Kuzey Kore’den ipleri geren “açık bir savaş ilanı” açıklaması ABD ile olan gerilimi had safhaya ulaştırdı!

Amerika ve Kuzey Kore arasındaki ipler gittikçe kopma noktasına geliyor. İki ülke arasındaki gerginlik bu kez Amerika’nın Kuzey Kore’ye ait füzeleri vurmasından sonra iyice tırmandı. Lider Kim Jong’un kız kardeşi Kim Yo Jong; “Bu apaçık bir savaş ilanıdır” yorumunda bulunarak olayı değerlendirdi.

Uzun bir süredir iki ülke arasında savaş sözleri kullanılıyordu. Gergin olan bu sürece bir de Amerika’dan gelen son atak bardağı taşırdı.

KİM JONG’UN KIZ KARDEŞİ NE DEDİ?

Güney Kore ve Amerika’nın bölgede aktif olarak sunduğu askeri tatbikat ve Kuzey Kore’deki füze denemeleri Kore Yarımadası’nda büyük bir tepkiyle karşılanıyor. Bu kez Kuzey Kore liderinin kız kardeşi Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Kim Yo Jong Amerika’ya ayağını denk al mesajı verdi. Bu durum; Güney Kore basınına Hint Pasifik bölgesinde Amerika kuvvetleri komutanlığı pasifik’e kıtalararası balistik füze fırlatması halinde onları hemen vuracaklarını söyleyeceğine dair bir haberin yayılmasına sebep oldu.

Kim Yo Jong; “Amerika ordusunun içinde bulunduğu bu hali açıklayan uygunsuz sözler gerçekten söylendi mi yoksa medyanın basmakalıp kelime oyunları mıydı bilmiyorum ancak doğru olsun ya da olmasın peşinen fikrimi açıklıyorum” diyerek sert bir yorumda bulundu.

“AÇIK SAVAŞ İLANI OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ!”

Liderin kız kardeşi: “Pasifik Okyanusu Japonya’nın ya da Amerika’nın egemenliğinde değildir. Amerika’nın yetki alanında olmayan bu özgür sular ve hava için komşu ülkelerin güvenliğine zarar vermeyecek şekilde stratejik silah testlerimize müdahale gibi askeri bir karşılık veriliyor. Açık bir savaş ilanı olarak bunu değerlendireceğiz” dedi.