Gündem

Bakanlıktan Son Dakika bilgisi geldi! Araç muayene geçerliliği uzatıldı ve trafik cezaları silindi! OHAL sona erdikten sonraki ilk 30 güne dikkat!

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen deprem 11 farklı ilde asrın felaketini yaşattı. Vatandaşlar maddi ve manevi bir pek çok kayıp yaşarken felaket 1.ayını tamamladı. Sağ kurtulan vatandaşlar toparlanma sürecinde kurum ve kuruluşların desteği ile ayakta kalmaya çabalarken bölgede OHAL ilan edildi.

ARAÇ MUAYENE SORGULAMASI!

Araç muayenesi her yıl ticari araçlarda, binek tipi otomobillerde ise iki yılda bir yaptırılması gerekiyor. Muayene ücretleri her yıl değişiyor ve yenilenen zamlı fiyatlar TÜVTÜRK tarafından listeleniyor. Araç muayene ücretleri online ortamda ödenebiliyor. Araç muayenesi sorgulama işlemleri www.turkiye.gov.tr e-devlet platformu içerisinde yer alan “TÜVTÜRK Muayene Durum Sorgulama” alanı üzerinden incelenebiliyor. Burada “Araçlarım” menüsü içerisinde yer alan muayene geçerlilik tarihi öğrenilebiliyor.

BAKANLIKTAN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ!

OHAL ilan edilen 11 il için önemli bir karar alındı. Araç muayene işlemlerinin OHAL bitene kadar geçerlilik süresinin kullanılabileceği söylendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu süreçte araçların muayene geçerlilik sürelerinin uzatıldığını aktardı.

Ulaştırma ve altyapı Bakanlığı yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“OHAL kapsama içerisinde bulunan illerde yaşayan tüm vatandaşlarımız için araçları 6 Şubat tarihinden sonra 11 ilde belgelendirilen araçlar için muayenelerin geçerlilik süresi uzatıldı.”

TRAFİK CEZALARI DA İPTAL EDİLECEK!

6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından OHAL süresi dolana kadar araçların muayene işlemlerinde serbestlik sağlandı. OHAL süresi sonuna ertelenen bu süreç için başlayacak ilk 1 aylık zamana dikkat çekildi. OHAL süresi bittikten sonraki 30 gün kritik. Vatandaşların araçlarını istediği yere götürerek muayene ettirmesi mümkündür. OHAL süresi içerisinde muayenesini deprem nedeniyle yaptıramayanların trafik cezalarının da iptal edileceği duyuruldu.