Gündem

Trendyol, Getir, Yemeksepeti, N11 gibi 50’yi aşkın firma deprem seferberliğinde destek oldu! E-ticaret ürün satışı ile toplanan yardım tutarı 370 milyonu aştı!

Depremin ağır maddi ve manevi bilançosu seferberlik sürecini başlattı. OHAL ilan edilen illere yönelik sivil toplum örgütleri, kamu kurumu ve kuruluşları AFAD ve yurtdışı kurumsal ve bireysel destekler bölgeye iletildi.

Enkaz altından kurtarılan vatandaşların hayata yeniden tutunabilmeleri için başlatılan seferberlik sürecinde dayanışmaya popüler e-ticaret markaları da destek oldu. Bu süreçte Trendyol, Hepsiburada, N11, Yemek Sepeti, Amazon, Çiçek Sepeti gibi bilinen markalar başta olmak üzere 50’yi aşkın farklı sektördeki firma elini taşın altına koydu. Ürünlerinin pek çoğunu indirimli satan bir çoğunu ise satış sonrası elde edilen kazancı deprem bölgesine aktaran firmalar olarak ön plana çıktılar.

KARGO FİRMALARI DA ORTAK OLDU!

Deprem bölgesine destek amacıyla gönderilen ürünlerin yetiştirilebilmesi ise belirlenen teslimat noktaları da Aras Kargo, MNG, Sürat Kargo, PTT Kargo ve benzeri 20’ye yakın şirket tarafından sağlandı. Elde edilen verilere göre e-ticaret platformu ve Ticaret Bakanlığının ortaklaşa desteği ile başlatılan seferberlik sürecinde 370 milyon TL’lik ürün satışı gerçekleştirildi.

6 Şubat tarihi itibariyle başlatılan Deprem Yardımlaşma Seferberliği kapsamında acil ihtiyaç duyulan ürünlere yönelik AFAD başta olmak üzere e-ticaret firmaları koordinasyonlu şekilde süreci hızlandırdı. Bakanlıkta yapılan son açıklamaya göre deprem seferberliği kapsamında toplamda 4 milyon 365 bin 201 satışı yapıldı. Satılan ürünlerden 369 milyon 859 bin 736 TL toplandı.

İŞTE E-TİCARET FİRMALARI…

Deprem sürecinde e-ticaret firmaları arasında desteğine esirgemeyen markalar şunlar oldu:

  • Migros, CarrefourSA, ŞOK
  • Trendyol, Amazon, Hepsiburada, N11, DeFacto, LCW
  • Yemek Sepeti, Getir, Çiçek Sepeti
  • Morhipo, Modanisa, Avansas, Ebebek, EPTTAVM
  • D&R, English Home, Vatan Bilgisayar, Madame Polo
  • Turkcell, Vodafone,

Penti, Madame Coco, Tommy Life, Arçelik, Erikli, İpragaz ve benzeri 50’yi aşkın ticaret platformu yer alıyordu.