Teknoloji

Google yeni pixel cihazı ile android 14’ü tanıtacağı etkinlik için beklenen tarihi duyurdu!

Google yeni pixel cihazının tanıtımının gerçekleşeceği etkinlik takvimini açıkladı. Google I/O etkinliğinin gerçekleşeceği tarih sonunda netleşti. Bununla birlikte Android 14’ün ne zaman piyasalara çıkacağı da merak edilmeye başlandı. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında düzenlenen bu etkinlik ile birlikte Android 13 tanıtımı gerçekleştirildi. Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modelleri içinde ön bir gösterim yapılmıştı. Bu yıl ise heyecanla Android 14 ile beraber Pixel ailesinin tanıtılacağı gün merak ediliyordu.

GOOGLE I/O ETKİNLİĞİ NE DEMEK?

Google teknoloji deneyimini güçlendirebilmek için kullanıcıları ve geliştiricileri belirli aralıklarla düzenlediği etkinlikte bir araya getirmeye çalışıyor. İşletim sisteminde olan güncellemeleri ve getirilen yenilikleri bu tanıtıcı etkinlikte halka ulaştırıyor. Bu demek oluyor ki düzenlenen etkinlik içerisinde Android’in yeni sürümleri, otomobil, akıllı saat ya da televizyon gibi teknolojik gereçlerin yazılımındaki tüm güncellemeler bu tanıtımda paylaşılıyor.

PİXEL SERİSİ SATIŞA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Google’ın Pixel serisi son yıllarda akıllı telefonlar başlangıç noktası kabul edilerek kulaklıklarda, akıllı tabletlerde ve saatlerde ön plana çıkarılıyor. Özellikle düzenlenen bu etkinliklerde ön gösterimi yapılarak halka tanıtılıyor. Her yıl planlanan yeni olarak piyasaya sürülecek işletim sistemi tanıtılırken yeni tasarlanan cihazlarda etkinlik sırasında halkla buluşturuluyor. Fakat bu etkinlik ile beraber satış süreci başlamıyor. Piyasaya çıkması ve halkla buluşturulması veya dağıtılması daha ileri bir zamanda gerçekleşebiliyor.

ANDROİD 14 İŞLETİM SİSTEMİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Yeni nesil Android 14 işletim sistemi ise gerçekleştirilecek Google I/0 etkinliği sırasında tanıtımı yapılacak. Fakat bu yeni sürümün hangi gün çıkacağı henüz netleşmedi. Muhtemel olarak Pixel 8 modeli satışa sunulduktan sonra resmi olarak çıkışının yapılması bekleniyor. Bu sürecin ise 2023 yazını bulması olası görülüyor.