Editörün SeçtikleriGündemPolitika

Anket sonucu ortaya çıktı: Kimse bu sonucu beklemiyordu! Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu önde?

Seçimlerin artık yavaş yavaş yaklaşması ile birlikte seçimlere ilişkin yapılan anket araştırmalarının sonuçları merak ediliyor. ALF Araştırma anketinin sonucu ortaya çıktı. Buna göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyları dikkat çekti.

Ankete göre iki adaylı bir seçimde CHP lideri Kılıçdaroğlu yüzde 55,1, Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 44,9 oranında oy alıyor. Parti bazında ise bakıldığında CHP 1’nci sırada AKP ise 2’nci sırada yer alıyor.

“İKİ ADAYLI BİR SEÇİMDE HANG ADAYA OY VERİRSİNİZ?”

Araştırmanın 6 ve 7 Mart tarihleri arasında 26 ilde yapıldığı açıklandı. ALF Araştırma şirketi seçim anketi sonucunu duyurdu. Ankete katılanlara “İki adaylı bir seçimde hangi adaya oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 55’i Kemal Kılıçdaroğlu’nu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı söyleyenlerin oranı ise yüzde 44,9 olarak açıklandı.

PARTİLERİN OY DAĞILIMI AÇIKLANDI

Seçmenlere genel seçimlerdeki parti tercihleri de soruldu. ‘Bu pazar milletvekili seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?’ sorusuna verilen yanıtlar kararsızlar da dağıtıldıktan sonra şu şekilde:

CHP: Yüzde 31,8

AKP: Yüzde 31

HDP: Yüzde 11,3

İYİ Parti: Yüzde 8,9

Memleket Partisi: Yüzde 2,2

Yeniden Refah Partisi: Yüzde 1,9

Zafer Partisi: Yüzde 1,6

DEVA Partisi: Yüzde 1,5

Gelecek Partisi: Yüzde 1,3

Diğer partiler: Yüzde 2