Teknoloji

Netflix kullanıcıları için sevindirici haber! Platform, altyazı için istenilen ayarları yapma özelliği getirdi!

Netflix, TV sürümlerine kullanıcılar için deneyimi iyileştirmek adına bir özellik getirdi. Bu yeni özellik sayesinde, platformdaki altyazıların boyut ile stillerinde değişim yapmak mümkün olacak.

Dünyada en popüler çevrimiçin dizi ile film izleme platformlarından biri olan Netflix, hizmeti akıllı televizyonları üstünden kullananlar adına önemli olacak bir değişim yapma kararı aldı. TV uygulamasını güncellemiş olan platform, bu sayede kullanıcıların altyazılarda ayar yapmasına müsaade edecek.

ALTYAZI İÇİN ÖZELLEŞTİRME

Platform tarafından yapılan değişiklik, en çok da Türkçe dublajdan hoşlanmayan kullanıcıların işine yaramış olacak. Çünkü TV’de platformu açan kullanıcılar, artık altyazının boyutunda, stilinde ve hatta renginde bile birtakım değişimler yapabilecek. Bütün kullanıcılar, televizyon boyutunun elvermiş olduğu ölçüde en büyük puntoya sahip altyazıyı seçme imkanı olacak.

Kimi zaman platform üzerinden bir dizi izlerken altyazının belirli bir kısmı, ışıklandırmadan kaynaklı bir nedenden dolayı görünmeme ihtimali oluyordu. İşte yeni gelen güncelleme ile, bu sorunu ortadan kaldırmış oluyor. Zira platforma kullanıcıları, altyazıya koyu ya da siyah gölge efekti verme imkanları elde etmiş oldu. Ya beyaz bir arka plan üstünde siyah renkli altyazılar kullanma imkanları da elde edilmiş olundu. Kontrast sebebi ile görme problemi yaşayanlar, siyah zemin üstüne sarı renkli bir altyazı seçme imkanları olacak.

BİR İKİ GÜN İÇİNDE KULLANIMA AÇILACAK

Netflix’in televizyonlar adına getirmiş olduğu bu yeni özellik, an itibariyle bütün kullanıcılar dağıtımı yapılmış oldu. Ülkemizde bulunan platform kullanıcıları de, gelecek olan yeni özelliğe muhtemelen bir iki gün içinde kavuşmuş olacaklardır.

Geçtiğimiz aylar içerisinde abonelik ücretlerinden artış yaparak gündeme gelen platform şimdi ise yeni bir özellik ile gündemdeki yerini almış oldu. Yeni özellik ile izleyicilerin deneyimleri iyileştirilmeye çalışılıyor. Kullanıcı memnuniyetinin ne ölçüde elde edileceği ise şimdilik merak konusu oldu. Ülkemizde bir iki gün içinde kullanılmaya başlanacak olan yeni özellik sonrasında, yorumlar da gündemde yer alacaktır. Platformun kullanıcılar için değişimleri devam edeceğe benziyor. Alt yazı için gelen bu özellik sonrasında, hangi konuda değişim yapacağı şuan için bilinmiyor.