Dünya

Siber saldırı zorbalığı sınır tanımıyor! Rusya’da TV canlı yayın akışı bir anda kesilerek kırmızı alarm verildi! “Sığınaklara giderek, gaz maskenizi takın!”

Akıllara durgunluk veren olay Rusya’da meydana geldi. Canlı yayın akışı bir anda durdurularak halka kırmızı alarm çağrısında bulunuldu. Nükleer bir saldırı gerçekleştirildiği önlemler alınması gerektiği ifade edilerek vatandaşlar sığınaklara çağrıldı.

O korkutucu anlar bir vatandaşın telefon kamerasına yansıdı. Televizyonlarında canlı yayın akışı kesilerek saldırı başlatıldığı söylendi. “Sığınaklara gidin ve gaz maskenizi takın. Radyasyon haplarını almayı unutmayın” denildi.

2 HAFTADA 3.SİBER VAKAYDI!

Rusya’da yaşanan bu olay onlar için pekte kuşkulu gelmedi. Çünkü bu 2 hafta içinde yaşadıkları 3.siber saldırıydı. Bu haberlerin ilki 18 Şubat tarihinde gerçekleşmişti. Yayın akışı bir anda kesilmiş füze tehdidi olduğu söylenerek alarm verilmişti. ardından durumu gerçeği anlaşıldı. 22 Şubat tarihinde de sivil savunma sireni duyuldu. Hava saldırısı yapıldığı uyarısı verildi. Ardından bu uyarınında sahte olduğu anlaşıldı.

KIRMIZI ALARM VERİLDİ!

Dün gerçekleşen yayın akışında meydana gelen o kırmızı alarm ise Rusya’da 4.büyük şehir olarak kabul edilen Yekaterinburg’da gerçekleşti. Bu bölge halkının televizyonları hacklend. Özel programlar aracılığı ile bilgisayar korsanları bir anda gündemi karıştırdı. Yalnızca bilgisayarlar değil televizyonlarda hacklendi ve nükleer saldırı yayını tüm bölgede büyük paniğe sebep oldu.

EKRANA SİYAH VE SARI RADYASYON UYARISI VERİLDİ!

Görüntülerin paylaşıldığı o çekimde televizyon ekranında siyah ve sarı radyasyon uyarısı verilmeye başlandı. Ardından bir Rusya haritası gösterildi ve alt yazı geçti: “Herkes derhal sığınaklara binaları mühürleyin. Her türden gaz maskesi kullanarak korunun. Gaz maskesi yoksa pamuklu gaz bezi kullanın. Acil durumlarda kullanılan radyasyon haplarını içmeyi unutmayın” denildi. Yaşanan bu trajik olayın sonrasında hacklenme vakasının arka planın kimin olduğu henüz deşifre edilmedi.