Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan karara imza attı! Yüksek Seçim Kurulu tarafından da seçim tarihi açıklandı!

Seçimler ile alakalı son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından oldukça sık bir şekilde takip edilmekte. Seçim tarihi 14 Mayıs 2023 olarak açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan karara imza attı. Karar Resmî Gazete ‘de yer aldı. Resmî Gazete ’de yayımlanan haber sonrasında seçim sürecine girilmiş olundu. Şimdi de tüm gözler YSK seçim tarihine çevrilmiş durumda. İşte detaylar!

KARAR RESMİ GAZETEDE YER ALDI

Seçim kararı için herkesin beklediği an geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağına dair karara imza attı. 14 Mayıs kararı da Resmi Gazete’nin dünkü mükerrer sayında yayımlanarak yer aldı. Seçim için karar alınmasından sonra de şimdi gözler YSK seçim takvimine çevrilmiş durumda. Seçim takviminin belli olup olmadığı birçok vatandaş tarafından merak ediliyor.

Seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilmesine dair karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanmış oldu. 14 Mayıs kararı Resmî Gazete’nin dünkü mükerrer sayısında yayımlanarak yer aldı. YSK Başkanı Yener, milletvekili genel seçimi ve Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs tarihinde, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırsa da 28 Mayıs’ta yapılmasına dair karar verdiklerini açıklamış oldu.

YSK BAŞKANINDAN TAKVİM AÇIKLAMASI

Türkiye’nin gündeminde seçim için açıklanan tarih yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış olan 14 Mayıs 2023 tarihi resmen belli oldu. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmen imzalanmış oldu. İmzalanan karar daha sonrasında Resmî Gazete ‘de yer almış oldu. Tüm bu gelişmelerden sonra da vatandaşların gözleri YKS’ye çevrilmiş durumdaydı. YSK tarafından gelecek olan bir açıklama için bekleyişe geçildi.

Alınan kararlar neticesinde de YSK tarafından takvim açıklaması geldi. Seçim hakkında YSK beklenen takvim için tarihleri açıklığa kavuşturmuş oldu. Bu kapsamda açıklanan tarihlerde, YSK Başkanı Yener konuya dair açık merakları giderdi. YSK Başkanı Yener’den gelen açıklamaya göre, milletvekili genel seçimi ve Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olmasına ve Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalırsa da 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılmasına yönelik karar verdiklerini ifade ettiler.