Gündem

Ramazan pidesi için yüzde yüz zam! Hem gramaj düştü hem fiyat yükseldi!

Ramazan ayına sayılı günler kala sofraların olmazsa olmazı Ramazan pidesi de gündeme geldi. İftar sofralarının vazgeçilmezi arasında olan Ramazan pide için peş peşe zem gelmiş oldu. İzmir’de geçtiğimiz sene 350 gramdan 6 TL’ye satışı olan Ramazan pide 320 grama inerek 10 TL’ye yükselirken Ankara’da da 300 gram Ramazan pidesi 10 TL olarak açıklandı.

11 ayın sultanı Ramazan ayına artık sayılı günler kalmış oldu. Milyonlarca Müslüman mübarek ay için oldukça büyük bir heyecan taşımakta. Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında da Ramazan pidesi bulunmakta. Ramazan pidesi de zam haberleri ile gündeme geldi.

İZMİR’DE FİYATLAR YÜKSELDİ

Milyonlarca Müslüman büyük bir heyecan içerisinde Ramazan ayı için bekleyişe geçti. Raman ayında oruçlar tutulacak. Ramazan ayı içinde sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında olan Ramazan pidesi içinde peş peşe zam haberleri gündemde yer aldı. Ramazan pidesi için fiyatlar yükselişe geçmiş durumda. İzmir’de alınan karar ile Ramazan pidesi için değişiklik yapıldı. Alınmış olan yeni kararla beraber Ramazan pidesinin hem gramajı düştü hem de aynı zamanda fiyatında yükseltilme yapıldı.

YETKİLİ İSİMDEN KONUYA DAİR AÇIKLAMA GELDİ

İzmir’de geçen sene 350 gramı 6 TL’den satışı yapılan Ramazan pidesi, bu sene 23 Mart Perşembe gününden itibaren 320 gramı 10 TL üzerinden satışa çıkacak. Vatandaşlar, İzmir’de Ramazan pidesini geçen yıla göre daha yüksek fiyattan satıl alacaklar. Aynı Ramazan pidesinin ise gramajında düşme yaşandı. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi ile Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi üyesi olan Hüseyin Sığır, Ramazan pidesi için gramajın düşürülüp, fiyatının ise arttırmasındaki en büyük nedenin artmış olan maliyet olduğunu ifade etti.

İzmir Esnaf ile Sanatkârlar Odası Birliği, geçen sene 350 gramı 6 TL’den satışı yapılan Ramazan pidesinin bu sene %66 fiyat artışı ile 10 TL’den satışa çıkartılmasına karar verdi. Hüseyin Sağır, yapmış oldukları zammı, ‘Ankara’da 300 gramı 10TL’den satılacak. Biz 20 gram kadar fedakarlık yaptık’ dedi.