Teknoloji

WhatsApp gruplarından değişiklik! Bundan sonra onay almadan gruba girmek mümkün olmayacak!

Anlık olarak mesajlaşmak için kullanılmakta olan WhatsApp, grupların güvenliğini artırmak adına Yeni Katılımcıları Onayla özelliği getirecek. Artık WhatsApp gruplarına dahil olmak eskisi kadar kolay bir durum olamayacak.

WhatsApp üstünden iletişim kurmak gruplar sayesinde aynı anda 1024 kişiye kadar oluşturulmakta. Ancak bu kadar çok kişinin aynı anda gruplara katılıyor olması güvenlik sorunlarını da meydana getirmekte. WABetaInfo tarafınca paylaşılmış olan blog yazısına göre WhatsApp, gruplar adına Yeni Katılımcıları Onayla özelliği üzerinde çalışmalara devam ediyor. Bu özelliğin ne işe yarayıp detaylarının neler olduğu da merak edilmekte. İşte yeni özelliğin merak edilen yanları.

YÖNETİCİ ONAYINDAN SONRA GRUPLARA GİRİŞ YAPMAK MÜMKÜN OLACAK

WABetaINfo tarafından paylaşılmış olan blog yazısına göre WhatsApp, Yeni Katılımcıları Onayla özelliği üstünde çalışmaları sürdürüyor. Bu yeni özellik sayesinde WhatsApp grubuna yeni bir üye gelmiş olduğu zaman grup yöneticileri, onlar için onaylama işlem yapacak. Yeni üye, sadece yönetici tarafından gelen onay sonrasında gruba dahil olacak. Gelecek olan bu yeni özellik, tercihe göre açılıp kapanma ihtimali olacak. Yani yenilik, grup yöneticilerinin tercihe bağlı olarak değişecek. Anlık haberleşme platformu olan WhatsApp, bu özelliği Davet Bağlantısı özelliği için getirmiş olmakta.

PLATFORMDA GÜVENLİK KONUSUNDA YENİ ÖZELLİK

Davet Bağlantısı özelliği ile gruplara girmek güvenlik noktasında risk oluşturabilmekte. Çünkü grup katılımcı sayısının 1024 kişiye kadar ulaşmış olması kimi zaman girmemesi gereken kişilerin de gruba dahil olmasına sebep olmakta.

Henüz onaylanmammış yeni grup üyeleri, WhatsApp grubunun bilgi kısmına bekleyen katılımcıları görebilecek. Yöneticiler, bu bölümden gruba katılmak isteyen kişileri kolay bir şekilde takip edecek. Yeni özellik ile WhatsApp gruplarına sadece yöneticilerin istemiş oldukları katılımcılar katılacak.

ÇOK YAKINDA HERKES KULLANABİLECEK

Platform bu özellik ile grupların güvenlik açısından daha güvenli bir yer olacağını düşünmekte. WhatsApp Yeni Katılımcıları Onayla, şimdi İOS için WhatsApp 23.3.77 güncellenmesinde bulunmakta. Kademeli olacak bir şekilde diğer bütün kullanıcılar için açılacak. Uygulama bunun yanı sıra, gruplardaki bilinmeyen numaraları da kaldırmış durumda.