Gündem

Depremlerden sonra İstanbullular için adeta sığınak oldu! Çatalca’da talep sonrasında ev fiyatları artışta!

Dayanıklı zeminde sağlam bina bulma konusunda zorluk yaşayan İstanbullular, deprem için alternatif plan yapmak içi düğmeye başladılar. Birçok İstanbullu da şehir merkezinden uzakta, özellikle de Çatalca’da ev ile arsa satın almakta. Fiyatlar şuan için 1 milyon liraya çıkmış durumda. Fakat yaza doğru talebinde yükselmesi ile %100’lük zammın geleceği dile getirilmekte.

ÇATALCA İÇİN YOĞUN İLGİ

Meydana gelebilecek olası bir İstanbul depremi bölge halkı için endişe ve korku meydana getirdi. Fay hattından uzaklaşmak isteyenler şehir dışına kaçmaya başladılar. Şimdi de en son olarak Çatalca ili ön plana çıkmış oldu. İstanbulluların ilk tercih yeri de boş araziler. Talebin çok olması da fiyatlara yansımış durumda. Depremin meydana geldiği günden bu yana bölgedeki fiyatlar %20 oranında zamlanmış durumda. İlerleyen günler de bu rakamın daha da artması beklenmekte.

İSTANBULLULAR İÇİN YENİ SEÇENEK

Yapılan bir televizyon haberine göre, tarlaların metrekare fiyatları de 1.000 liradan başlamakta. Fakat yerine ve konuma bağlı olarak da fiyatlar artış gösteriyor. Ev fiyatları da 1 milyon lira civarında oldu. Fakat yaz aylarının gelmesi ile beraber bu oranda %100’lük bir zam beklentisi var. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Burak Susuz konuya dair açıklama yaptı. Şu ifadeler yer verdi; ‘Çatalca daha önceden İstanbul’un arka bahçesi olarak görülmekteydi. İnsanlar buradan şehir merkezine işe gidip gelme konusunda planlar yapıyor. Buradaki imarlı arsalara iki katlı villa yapmak gibi istekleri var. İmarlı arsalara gücü yetmeyenler de özellikle tiny house ile ahşap yapılar ile kendileri için yaşam alanı meydana getirme isteğindeler’ dedi.

Aynı zamanda Kağıthane’de dişçi olan bir müşterisinin de Çatalca’dan e almış olduğunu açıklayan Susuz, ‘Dedi ki, ben buradan işime gidip gelebilme imkânım olur. Burası için fiyatlar şimdi 1 milyon lira. Bundan 3 ay kadar öncesinde 800 ile 850 bin lira arasındaydı. Yaz doğru da %100 oranında olmasını bekliyoruz. Şehir merkezine yaklaşıldığı zaman ise tarlaların metrekare ücretleri 2 ile 3 bin lira arasında oluyor.