Gündem

Beklenen müjde verildi! TOGG bu hafta satışa sunulacak! 2023 TOGG dikkat çeken özellikleri…

Piyasalarda yakın zamanda satışa sunulması beklenen TOGG için son yeni tarih verildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır bu haftaya işaret ederek; “TOGG satışı başlıyor” dedi. Önümüzdeki günlerde trafikte bu araçları görebilmek mümkün olacak.

Geçtiğimiz günlerde MÜSİAD Genel Merkez Binasında gerçekleştirilen 15.Olağan Genel Kurulun toplantısında Türkiye’nin ilk milli aracı TOGG için satış sürecinin bu hafta içerisinde satışa sunulacağı ifade edildi.             “Türkiye için önemli bir atılım” diyen Karcı, Türkiye Otomotiv sektöründe Avrupa’nın dördüncüsü ve dünya çapında 14 üreticisi konumuna gelmiş durumda diyerek bu haftaya işaret etti: “TOGG satışa çıkıyor. Bu hafta içinde milletimiz ile buluşacak ve yollarda olacak” diyerek ekledi.

“TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR SERÜVEN BAŞLIYOR!”

TOGG daha yüksek bir teknoloji sürecine giriş yapabilmekte önemli gelişmeleri üstlenmeyi sağlayacak. Özellikle Türkiye ekonomisine de katkı sunacak. Dünyadaki en başarılı elektrikli otomobil markalarından biri olacak. Bununla birlikte TOGG teknolojinin gelişiminde yeni bir evreye geçiş yapmayı sağlayacak. “Otonom sürüş yazılımları, elektrikli araç yazılım donanımları artık milli şirketler tarafından geliştirilebiliyor. Bu dünya pazarında da rekabeti tetikliyor” diyen Bakan Fatih Kacır:

“Bu gelişme sadece bir markanın yolculuğu olarak düşünülmemelidir. Mobilite ekosisteminde daha da parlayan gittikçe yükselen bir yıldız olma iddiası taşıyoruz. Türkiye’nin bu yolculuğu ile yeni bir serüveni başlatıyor” diyerek ekledi.

TOGG’UN ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Türkiye’nin ilk elektrikli milli aracı olacak TOGG için 28 Haziran 2018 tarihinde görüşmelere başlanıldı ve 27 Aralık 2019 tarihinde ilk kez bilişim vadisinde tanıtımı gerçekleştirildi. Teknik olarak lityum iyon pillerinden oluşan TOGG, tek şarj ile 300 kilometre ile 500 kilometre menzile sahip iki farklı güç paketi ile satışa sunulacak. 30 dakikadan daha kısa bir sürede %80’e kadar şarj elde edilebiliyor. 5G bağlantısı ile uyumlu araç uzaktan müdahale edilebilir ve güncellenebilir otomatik bir yapıya sahip olacak. 3. seviye bir otonom sürüş özelliği ile satışa sunulması bekleniyor.