Teknoloji

İphone kullanıcısı emojiye doyacak! Apple yeni İOS 16.4 sürümü için geri sayıma başladı!

Apple uzun süredir beklenen yeni güncel sürümünü ortaya çıkardı. Kısa süre önce paylaştığı bu bilgi Beta sürümü ile yeni güncellemenin piyasalara girmesini destekledi. İOS 16.4 sürümü içinde detaylar belli oldu.

Apple tarafından yakın zamanda duyurulan yeni iOS sürümü için geri sayım başladı. Beta sürecinde olan bu yeni versiyon yakın zamanda tüm iPhone kullanıcıları için açık hale getirilecek.

İOS 16.4 SÜRÜMÜ NE ZAMAN TAMAMEN ERİŞİME AÇILACAK?

Apple’ın bu yeni hamlesi iOS 16.4 sürümü ile beraber Türkiye’de 5G desteği sunacağı ifade edildi. Bu en önemli gelişme olarak kabul edilirken kullanıcıları daha da sevindirecek haber emoji sayılarındaki artış oldu. Geliştirici firma tarafından yapılan açıklamada yeni sürümün Apple’a Mart ayının ilerleyen günlerinde tamamen erişilebilir hale getirileceği duyuruldu. Güncellemenin detayları da paylaşıldı

Kullanıcıların aktif olarak faydalanabilecekleri bu yeni sürümde ana ekran alanı tamamen değiştirildi. Web uygulamaları üzerinden rozetler başta olmak üzere ilk kez bu sürümle beraber anlık bildirim alınabilecek. İOS 16.4 sürümündeki emojiler göz dolduruyor. Yeni sürümde sümbül, titreyen yüz ve kaz gibi farklı emojilerin geleceği söyleniyor. Özellikle 5G destekli olması bu yeni versiyonu daha işlevsel hale getirecek.

YENİ SÜRÜMLE NELER DEĞİŞECEK?

iPhone Apple tarafından yapılan açıklamada 5G’ye uyumlu olacak bu yeni versiyonda 5G bağlantısının kullanılabileceği iPhone’lara sunulacağı ifade edildi. Bununla beraber özel bir Homekit aksesuar kullanımı fırsatı sunulacak. Apple müzik uygulamasına erişebilmek için özel bir profil düğmesi eklendi. Kısayollar ve Ayarlar kısmı yenilendi. Apple’ın ürün kullanım kılavuzu yeniden güncellendi. Safari uygulaması için anlık bildirimler açık hale getirildi. 3.taraf internet tarayıcıları ana ekrana alınabilecek. Podcast uygulaması üzerinde de yenilikler tasarlandı. Meraklısına sunulan 31 farklı yeni görsel ile emoji alanı geliştirildi.