Teknoloji

Google yapay zeka üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor! E-postalar artık otomatik yanıtlanacak!

Google, bir süre öncesinde önemli olacak bir duyuru yaptı. Yazılım devi, Gmail, Google Slaytlar, Google E-Tablolar, Google Docs gibi çeşitli Workspace uygulamaları için bir dizi gelişmiş yapak zeka özelliklerini ekleyeceğini bildirdi.

Bu yeni gelecek olan özellikler arasında Google Dosc’ta yapay zeka ile metin oluşturmak, özetlemenin ve beyin fırtınası yapmanın yeni yolları (ChatGPT’y benzer şekilde) kullanıcıların kısa istekleri için Gmail’de tam e-posta oluşturabilmeleri için ve aynı zamanda Slaytlar’da sunumları göstermek adına yapay zeka görüntüleri, sesler ile videolar üretimi yapılabilecek.

GOOGLE ŞİRKET ÇALIŞANLARI İÇİN KIRMIZI ALARM VERMİŞTİ

Geçen sene sohbet robotu ChatGPT’nin gelişinden ve Microsoft’un bu şubat ayı içinde chatbot özellikli Bing’i piyasaya sürmüş olmasındna bu yana, arama devi de benzer AI özelliklerini sürmekte biraz geç kalmıştı. Şirketin aralık ayı içinde ‘kırmızı kod’ ilan ettiği ve aynı zamanda çalışanlarından kısa bir zaman içinde ürünlere yapay zeka eklemelerini istediği haberleri basına yansımıştı. Şimdi de bunların meyvesinin toplandığı görülmekte.

Fakat şirketi bir dizi yeni özellik duyurmuş olsa da, bunlardan sadece ilki yani, Docs ile Gmail’deki yapay zeka yazma araçları bu ay içinde ABD’te test kullanıcılarına sunumu yapılacak. Workspace uygulamalarına eklenecek olan diğer özelliklerin de bu sene içinde vatandaşlar ile buluşması beklenmekte. Google’ın gelecek zamanda Workspace uygulamalarına geleceğini ifade ettiği yapay zeka destekli özelliklerinden kimileri şu şekilde oldu.

YENİ ÖZELLİKLER

  • E-postaları taslak durumuna getirmek, yanıt verme, özet yapma ve öncelik tanıma
  • Docs’ta beyin fırtınası yapma, düzeltme ve yeniden yazmak
  • Slaytlar ’da otomatik meydana getirilen görüntüler, sesler ile videolar
  • E-tablolardaki otomatik bir şekilde tamamlama, formül meydana getirmek, bağlamsal kategorizasyon yolu ile ham verilerden analiz elde etmek

Öte yandan ise yanından Gmail ile Docs’taki eklemler çok daha büyük demek mümkün. Google’ın paylaşmış olduklarına bakacak olursak sadece birkaç kelime ve bize gelen e-posta otomatik bir şekilde cevaplanmış olacak. Ya da gelen e-postaların özeti çıkacak, benzer bir tonla da cevaplanacak.