Gündem

Ramazan pidesi zamlandı! Yetkili isim ramazan pidesi için yeni zam hakkında bilgi verdi!

Ramazan ayına oldukça az bir zaman kala herkes tarafından ramazan pidesinin bu yıl ne kadar olacağı merak edilmekte. Vatandaşlar bu sene ramazan pidesi için ne kadar ödeyeceklerini araştırmakta. Konuya dair açıklamada bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı vatandaşı üzen zam haberini açıkladı. Geçen yıl 6 TL’den satışa çıkan ramazan pidesi için bu yıl 10 LT ödenmesi beklenmekte.

RAMAZAN PİDESİ NE KADAR OLDU?

Ramazan ayına çok az bir zaman kaldı. Oruçların tutulacağı bu ay içinde sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında ramazan pidesi bulunuyor. Bu sene ramazan pidesinin ne kadar olacağı oldukça merak edilmekte. Vatandaşlar bu anlamdaki araştırmalarını çoğaltmış durumda. Konuya dair de yetkili isimden açıklama geldi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim balcı, pide fiyatlarıyla alakalı olarak bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Konuya dair merak edilenleri dile getirdi. Zam beklentisi olduğunu açıklayan Balcı, fiyatın bu yıl için 10 TL’yi bulacağını sözlerine ekledi.

MALİYETLER HESAPLANACAK

Fiyatların haftaya net bir şekilde belli olacağını açıklayan Balcı, şu sözlere yer verdi; Pide geçen yıl 6 TL’den satışa çıkıyordu, ekmek de 3 TL’ydi. Bu sene ekmeğin fiyatı 5 TL oldu pidenin de 10 TL olması yüksek bir ihtimal olarak karşımızda bulunmakta. Maliyet hesabını yaparak alakalı kurumlara müracaat yapılacak. İllere göre gramlarda değişimler meydana gelebilir. Ekmekle pide arasında bulunan azami %30 fiyat farkı ortaya çıkmış oluyor. Geçen seneye bakacak olursa azami %55 fark ortaya çıkmış oluyor. Önümüzdeki hafta başında fiyatlar netlik kazanacak.’

Ramazan pidesi için yetkili isimden açıklama geldi. Haftaya fiyatların net bir şekilde belli olacağı açıklanan bilgiler arasında yer aldı. Geçen seneye göre fiyatların zamlanıp değişeceği de söylendi. Geçen sene 5 liradan satışa çıkan ramazan pidesinin bu sene içinde 10 liradan satışa çıkarak vatandaşlarla buluşacağı ifade edildi. Gelen zam tahmini için 10 lira yorumunu yapıldı. Haftaya net bir şekilde rakamlar belli olacak.