Editörün SeçtikleriGündem

Acı haberler peş peşe geldi: Adıyaman ve Şanlıurfa felaketi yaşıyor: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Gelen bir son dakika haberine göre acı haberler peş peşe geldi. Adıyaman ve Şanlıurfa illerimiz bugün resmen büyük bir felaket yaşadı! 2 ili etkisi altına alan sağanak yağmur felaketi büyük bir sele neden oldu. Şanlıurfa2da 4 kişi Adıyaman’da ise 1 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Konuya ilişkin CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen en riskli günün bugün olduğunu ifade ederek, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa’ya turuncu kodlu uyarıda bulundu.

CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Kahramanmaraş’ın depreminden etkilenen Adıyaman ve Şanlıurfa’yı bu defa sel vurdu. Urfa’da 4 kişi Adıyaman’da ise 1 kişi sel sebebi ile hayatını kaybetti. Yağmur sebebi ile kentte depremzedelerin yaşadığı çadırları da su bastı. Cadde ve sokaklar resmen göle dönerken araç sürücüleri yolda ilerlemekte zorluk çekti.

Sincik ilçesinde bağlı Subaşı ile Taşkale köyü arasında bulunan köprü derenin taşması ile birlikte yıkıldı. Yol araç trafiğine kapatıldı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Şanlıurfa’da sağanak yağış sebebi ile yüzlerce ev ve araç sel suları altında kaldı. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni su bastı. Kent genelinde ise eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı. Gelen son habere göre kent genelinde halen pek çok noktaya erişim sağlanamıyor.