Teknoloji

Xiaomi güncelleme desteği o modellerden tamamen kaldırılıyor!

Son teknoloji ürünleri meraklısı ile buluşturan Xiaomi 2023 yılında belirli modellerinde güncelleme desteğini tamamen keseceğini bildirdi. Paylaşılan liste içerisinde yer alan akıllı telefonlar içerisinde Redmi, Poco ve Mi cihazları da yer alıyordu.

Sahip olunan akıllı telefonun güncel teknolojiden faydalanarak işlevselliğini koruyabilmesi için güncelleme desteğini sunmaya devam eden Xiaomi radikal bir karar aldı. Belirli modellerinde geçerli güncelleme desteğini tamamen geri çektiğini ifade etti.

GÜVENLİK AÇIĞINA ÖZEL TEDBİR!

Popüler ve sevilen teknoloji ürünlerini meraklısı ile buluşturan Xiaominin paylaştığı liste epey uzundu. Bu yeni karar ile birlikte Android, MİUİ ya da güvenlik güncellemeleri alınamayacak. Paylaşılan listeye bir not düşüldü. Ciddi bir güvenlik açığı ile karşı karşıya kalınılırsa desteklenmeyen telefonlar dahi güncelleme alabilecektir, denildi.

GÜNCELLEME KALDIRILAN VERSİYONLAR…

O uzun liste içerisinde yer alan ve artık güncelleme almayacak modeller arasında Redmi serisinin 1., 2., 3., 4., 5. versiyonları, Redmi Note 5 farklı versiyonu, Pro versiyonu, Redmi 6A versiyonu ve Redmi Note 6 Pro versiyonu yer alıyordu. Bununla beraber liste daha da genişletildi. Redmi 7 versiyonları ile 8 versiyonları içinde güncellemeye karşı kota getirildi.

Öte yandan listede Poco modelleri de yer alıyordu.

3 farklı modeli F1 Phone, F1 ve X2 modelleri için geçerliydi. Kategoride en kapsamlı Mi serisine yer verildi. Xiaomi Mi 1., 2., 3., 4., 5., 6. ve 8. versiyonları ile Mi Note 2, 3 ve Pro versiyonları, Mi A1, A2 Mi, Max, Plus Mi 8, Lite Mi 9S, Mi Note 10 versiyonları içinde geçerli olacaktı.