Gündem

Elinden tutmak yerine videoya kaydetti! Selde canıyla uğraşan adam tıklanma kurbanı oldu!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından hayatta kalanlar yeni bir umutla geçici yerleşkelerde barınmaya başladı. Bu acı günler henüz atlatılamamışken bu kez sel felaketi meydana geldi. Özellikle Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde yaşanan sel felaketinin kameraları yansıdığı görüntüler durumun ciddiyetini ortaya koydu.

Depremde ortaklaşa yaralar sarılmaya çalışılırken felaketin yaşandığı o ilk günde kameralara kaydolan bir adamın görüntüsü, yardım eli uzatışı, videoyu çeken kişinin telefonu elinden bırakmayışı büyük tepki topladı.

BALIKLIGÖL TAŞTI!

Sel felaketi sonrası Şanlıurfa’da Balıklıgöl taştı. Caddeler suya kapılıp giden arabalarla doldu. Acil servislerin yoğun bakımları dahi felaketten etkilendi. Böyle bir durumda sosyal medyada birden oldukça farklı görüntü felaketin yaşandığı ilk anda paylaşılmaya başlandı.

Görüntülerde de fark ediliyordu. AFAD, Jandarma ekipleri, polisler ve itfaiye sel bölgesindeydi. Kurtarma çalışmaları sürerken gelen haberlere göre iki ilde toplam 10 can kaybı olduğu söylendi.

ELİ HAVADA KALDI!

Tüm bu felaketin içerisinde vatandaşlar canını kurtarmaya çalışırken paylaşılan videolardan biri büyük tepki çekti. Kamera kayıttayken selin ortasından cadde boyunca sürüklenen bir adam tam da video kaydı yapan kişinin yakınına doğru geldi. Elini uzattı fakat karşı bir tepki bulamadı. Çünkü videoyu çeken kişi kayıt almaya devam ediyordu. Sosyal medyada yayılan bu görüntüler büyük tepki çekti.

TAHLİYELER BAŞLADI!

Öte yandan selin vurduğu Şanlıurfa’da büyük boyutta maddi ve manevi kayıplar yaşandı. Su baskını yaşayan evlerden vatandaşların tahliyesi içinde harekete geçirdi. Karakoyun deresi sel nedeniyle taştı. Civardaki tüm cadde ve sokaklar tamamen su altındaydı. AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri baskını yaşayan sokaklara girerek vatandaşları tek tek tahliye etmeye başladı.