Teknoloji

Google’dan iş dünyasına dev hizmet! Chat robotu Bard ile Google ofis programları yapay zekadan faydalanacak!

Google yeni teknolojisinde tasarladığı yapay zekayı iş hayatına entegre etmeye hazırlanıyor. Bu yeni proje ile beraber artık daha kreatif ve yenilikçi çözümler getirilebilecek.

Google’ın bu dev hamlesi yapay zekadan her an alanda yararlanabilmeyi kolaylaştırır hale geliyor. Google ofis programları ile entegre edilebilir Bard isimli chat robotunun tanıtımını gerçekleştirdi.

Haber içerisinde bahsedilen tüm yenilikler henüz test aşamasında deneniyor. Amerika’da Beta test olarak belirli bir gruba sunuldu. 2023 yılının sonuna doğru dünyadaki tüm kullanıcılara kademeli olarak açılması planlanıyor.

YAPAY ZEKA NASIL KULLANILACAK?

Google’ın bu yeni adımı ile beraber iş yaşantısında kullanılan Google dokümanlar uygulaması içerisindeki tüm erişilebilir veri alanları yapay zeka teknolojisi ile daha kullanışlı hale getirilecek. Özellikle Gmail, E-tablolar ve Google Dökümanlar gibi iş yaşantısının kurtarıcı uygulamaları yapay zeka desteğinden faydalanabilecek.

Google kendisine has bir teknikle geliştirdiği yapay zeka uygulamasını piyasaya genel olarak sürmeyi tercih etmedi. Bunun yerine bölüm bölüm hizmet kategorilerine göre işlevsel şekilde entegre edeceğini açıkladı. Bu ilk adımla beraber milyonlarca kullanıcının bu sistemden faydalanabileceğini düşünüyor.

YAPAY ZEKA NERELERDE KULLANILACAK? İŞLEVİ NE OLACAK?

Google dokümanlar uygulaması, e-tablolar, chat uygulamaları ve slaytlar yapay zeka ile daha kullanışlı hale getirilecek. Özellikle iş hizmetlerinde kullanılan bu eklentiler yapay zeka desteğinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Google dokümanlar uygulamasında faydalanacak kullanıcıların ne işine yarayacak konusu da gündeme getirildi. İş sektöründe ya da okullarda kullanılan slaytlar daha kullanışlı hale gelecek.

Sunum yapabilmeyi kolaylaştıracak. Video eklentileri, ses ve görüntü gibi ek elemanlar özgün içeriklerle desteklenecek. Bu yapay zekanın yardımıyla sağlanacak. Ardından e-posta gönderimi yanıtlama seçenekleri daha pratik ve otomatik hale gelecek. Google dokümanlar yapay zeka teknolojisi ile daha düzenli metinler oluşturmayı sağlayacak. E-tablolar alanı üzerinde kullanılan formüller ve bunların sınıflandırılması da yapay zeka ile mümkün hale gelecek.