Editörün SeçtikleriSağlık

Herkes severek yiyor ama dikkat: ÖLÜMCÜL ZARARLARI AÇIKLANDI! Artık yerken 2 kere düşünün

Dışarıdan bakıldığında son derece masum olan hatta zaman olmadığında pratik bir şekilde tüketilen yiyecekler zararlı olabiliyor. Herkes sağlıksız yiyecek denildiğinde ilk olarak şekerli ve paketli gıdaları düşünür. Ancak uzmanın yaptığı bir açıklama evde hazırlanan sandviçlerin ne kadar zararlı olduğunu bir kere daha ortaya koydu. Artık yerken 2 kere düşünmek zorunda kalacaksınız!

Kahvaltıda, öğle yemeğinde, akşamüzeri ya da gece atıştırmalığında herkesin tercih ettiği sandviçler o kadar da zararsız değil! Herkesin severek tükettiği, evdeki malzemelerle kolay bir şekilde hazırlanan bu sandviçlerin büyük zararlar barındırdığını biliyor musunuz?

TAVUKLA DEĞİŞTİRİN

Konuya ilişkin açıklama beslenme profesörü Ph. D. Lisa Young tarafından yapıldı. Young, The Post’ta yaptığı açıklamasında, “Sandviçinizde lezzetten ödün vermeyin. İşlenmiş etleri ızgara hindi veya tavukla değiştirmeyi deneyin ve kremsi, lezzetli bir dokunuş için biraz humus veya avokado ekleyin.” dedi.

BUNLARA DİKKAT EDİN

Young yaptığı açıklamalarında şekere dikkat çekiyor. Çoğu kişi sandviç hazırlarken şeker eklemez. Ancak sandviç hazırlanırken kullanılan ballı hardal, sos, barbekü sos, ketçap gibi sosların içerisindeki şekerle rafine şeker içerir. Young açıklamasında, “Hardal, ilave şeker içeren ketçaptan daha iyidir. Ancak hardalın sodyum oranı yüksektir, bu nedenle yemek kaşığı yerine çay kaşığı kullanın” diyor.

CİDDİ TEHLİKESİ VAR

Bir sandviç hazırlarken mutlaka kullanılan ürünlerin arasında ekmek bulunuyor. Ancak doğru ekmek seçmek çok önemli. Beyaz ekmek kan şekerinin aniden yükselmesine neden olur ve uyky getirir. Tam bir kalori bombasıdır. Young bununla ilgili de, “Tam buğday gibi tam tahıllı bir ekmeği dahil etmek çok daha sağlıklı. Tam tahıllar, kan şekerinizi sabit tutmak gibi diğer sağlık yararlarının yanı sıra kendinizi tok hissetmenize yardımcı olan lif içerir” diyor.