Editörün SeçtikleriGündem

Belediye başkanı görevi bıraktı: 14 Mayıs seçimleri için ilk belediye başkanı istifa etti

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hızla yaklaşıyor. Gelen bir son dakika haberine göre Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem milletvekili genel seçimi için istifa eden ilk belediye başkanı oldu. Peki, Sayan hangi ilden aday listesine girecek?

2019 seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanı olan Savcı Sayan 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için Ağrı Belediye Başkanlığından istifa etti.

Günlerdir gündemde olan Savcı Sayan’ın adaylığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olumlu görüşü sonrasında Ağrı Belediye Başkanı Sayan istifa etti. Sayan’ın hangi ilden aday listesine gireceği ise henüz netlik kazanmadı.

SAVCI SAYAN KİMDİR?

1971 yılında 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğu olarak Ağrı Tutak’da doğdu. İlk öğrenimini Tutak’da, Orta öğrenimini Muş Malazgirt’de, Lise öğrenimini Tutak Lisesinde okul birincisi olarak tamamlamıştır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur.

Eğitim Fakültesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamlayıp, çeşitli okullarda öğretmenlik yapmıştır.  Savcı Sayan, evli ve bir çocuk babasıdır.