Gündem

TOKİ kuraları tamamlandı! Başvuranlara 500 TL iade süreci başladı! TOKİ ön başvuru bedeli nasıl geri alınır?

Cumhuriyet tarihinde bir ilk sloganı ile dar gelirli aileleri bir nebze olsun rahatlatabilmek için başlatılan “İlk Evim, İlk İşyerim” projesi nihayete ulaştı. 79 ilde TOKİ kuralarının tamamlandığı Bakan Kurum tarafından paylaşıldı.

İlk Evim, İlk İşyerim projesi kapsamında başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların ön ödeme yapması gerekiyordu. 500 TL olarak yapılan, devletin sunduğu IBAN numarasına aktarılan bu rakam artık geri alınabiliyor.

SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından alt gelirli ailelerin ev sahibi olabilmeleri için başlatılan projeye yönelik 250 bin sosyal konutun kurasının tamamlandığı duyuruldu. Proje kapsamında başvuru için ödenen paranın hesaplara geri yatırılacağı ifade edildi.

Projeden faydalanmak isteyenlerin 500 TL kayıt ücreti yatırması gerekiyordu. Yapılan kura çekimi sonrası kendisine konut çıkmayan vatandaş parasını iade alabiliyor. İsmi kurada çıkanlar ise bir sonraki aşamayı beklemeye devam ediyor.

HANGİ BANKADAN İADE ALINIR?

Başvuru ödemesini geri almak isteyen her vatandaşın parayı yatırdığı banka üzerinden talepte bulunması gerekiyor . Online ortamda ya da bankaların ATM’leri aracılığı ile bu ödeme anında hesaba aktarılabilir. 500 TL para iadesi Halkbank ya da Ziraat Bankası aracılığı ile alınabiliyor.

ATM ÜZERİNDEN İADE NASIL ALINIR?

Başvuru sonrası 500 TL para iadesini almak isteyen vatandaş ön ödemeyi yatırdığı bankanın ATM’sine gidebilir. Burada adım adım şu aşamalar takip edilmelidir:

  • Şifresiz İşlemler” bölümünü kullanınız.
  • TOKİ Para İadesi” kategorisine tıklayınız.
  • Açılan sayfada başvuran kişiye ait TC kimlik numarası ve cep telefonu numarasını giriniz.
  • Bir sonraki aşamada girilen cep telefonu numarasına şifre gönderilecektir.
  • Gönderilen şifreyi rakamlarla istenen kutucuğa yazınız.
  • Açılan sayfada “Başvuru İadesi Talebi”ne tıkladığınız anda 500 TL’yi ATM’den saniyeler içerisinde geri çekebileceksiniz.

ONLİNE İADE NASIL ALINIR?

İadeyi online ortamda almak isteyenler Halkbank ya da Ziraat Bankasının resmi internet sitesine giriş yaptıktan hemen sonra “TOKİ Başvuru İade” kategorisine tıklayarak TC kimlik numarası, şifre, hesap bilgileri girilmeli ve “Devam” tuşuna basılmalıdır.