Gündem

Twitch’e yıllarını veren CEO görevinden ayrıldı! 16 yıllık görevini bırakarak ailesi ile daha çok vakit geçirmeyi tercih etti!

Twitch’in ilk kurucu isimlerinden biri olan Emmett Shear uygulamadan istifa ettiğini açıkladı. Emmett Shear görevini yönetim kurulundan bir üyeye devredeceğini bildirdi.

Ülkemizde 2011 senesinden bu yana kullanılmakta olan Twitch’in geçmişi aslında 16 sene önceye dayanmakta. 16 senedir Twitch yöneticiliğinde bulunan isim olan Emmett Shear uygulamadan istifa ettiğini açıkladı. Shear ve arkadaşlarının internet üstünden can yayın konusu 2006 senesinden bu yana çalışmaktaydı. Öyle ki Twitch platformunu da Shear, arkadaşı Justin Kan ile Justin.tv’yi dönüştürerek kurmuştu.

DÜNYA ÇAPINDA BAŞARI

Üst düzey yetkili isim olan Emmett Shear, aradan geçmiş olan 16 senelik süreç içinde platformunu ileriye taşımış oldu ve global çapta bir marka haline gelmeyi başarmış oldu. Twitch bu globalleşme ile dünya genelinde vadetmiş olduğu 24 saatlik yayın akışını sağlayabilmekte. Bunun yanı sıra da Türkiye’de de son derece sevilen ve pek çok yayıncının da ünlenmesi için imkan tanınmış oldu. Birçok ünlü isim için tanınma kapısı olmuştu.

Kurucu CEO 16 senelik çalışmalarına son verdiğini açıkladı ve görevinden istifa ettiği öğrenildi. Emmett Shear sosyal medya platformu Twitter üstünden yapmış olduğu açıklamada ilk çocuğun dünyaya gelmesi sonrasında Twitch ve geleceği hakkında düşünmüş olduğunu, ailesi ile daha fazla vakit geçirmesi gerektiğini açıkladı.

TÜRKİYE’DE DE ÇOK SEVİLDİ

Uygulamanın ilk kurucu isimlerinden biri olan Emmett Shear görevinden ayrıldı. 16 yıldır yapmış olduğu çalışmaları bırakarak ailesi ve çocuğu ile daha çok vakit geçirmek istediğini açıkladı. Şirket üst düzey yetkilisi Emmett Shear görevini de yönetim kurulundan bir isme bırakacağını bildirdi. Hem dünyada hem de ülkemizde son derece yaygın bir şekilde kullanımı olan Twitch için üzücü bir durum.

Şirket CEO’u aradan geçmiş olan 16 senelik bir zaman zarfında oldukça başarılı çalışmalarda bulundu. Şirketi hem dünya genelinde bir tanınma başarısına hem de sevilme başarısına taşımış oldu. Bunun yanı sıra da ülkemizde de son derece sevilen uygulama birçok yayıncının da ünlenmesine sebep oldu.