Editörün SeçtikleriEkonomiGenel

Araç sahipleri hemen baksın: Plakanıza dikkat edin! 1.700 TL ceza yiyebilirsiniz

Trafiğe çıkan sürücülerin sağlıklı bir sürüş deneyimi sağlaması için trafik kuralları ve cezaları konuluyor. 2023 yılına girilmesi ile birlikte trafik cezalarına ciddi derecede zam geldi. Hemen plakanızı kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer plakanızda bu varsa 1.700 TL para cezası ödeyebilirsiniz. Hemen düzeltin. İşte detaylar:

Araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Plakanızda bu olan herkes yandı. 1.700 TL para cezası ödeyeceksiniz. Bu yılla birlikte trafik cezalarında değişim yapıldı.

KIRMIZI IŞIK CEZASI

Günümüzde pek çok sürücü kırmızı ışıkta geçtiğinden dolayı trafik cezası yiyor. Kırmızı ışıkta geçmenin cezası geçen yıl 427 TL iken bu yıl 951 TL olarak açıklandı. Bu sebeple sürücülerin trafikte dikkatli olması gerekiyor.

HIZ SINIRINA DİKKAT

Diğer en çok hata yapılan trafik kurallarından biri de hız sınırının aşılması. Hız sınırı aşma ceza tutarı yapılan ihlale bağlı olarak değişiyor. Yüzde 10 – yüzde 30’a kadar aşmanın cezası 951 TL olarak belirlenirken, hız sınırını yüzde 30 – yüzde 50’ye kadar aşmak 888 TL’den bin 979 TL’ye yükseldi. Hız sınırını yüzde 50’den fazla aşmak ise, bin 823 TL’den 4 bin 64 TL’ye yükseldiği duyuruldu.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAK

Alkollü araç kullanan sürücülere yüksek miktarda ceza kesilecek. Bu durumda sürücülere ilk seferde 4 bin 64 TL ikinci seferde ise 5 bin 96 TL para cezası kesilecek.

ARAÇTA CEP TELEFONU KULLANMAK

Ne yazık ki seyir halinde cep telefonu kullananların sayısı sürekli olarak artıyor. KGYS’ler tarafından sürücülere kesilen cezanın miktarı 427 TL’den 951 TL’ye artırıldı.