Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

4A’lı ve 4B’li olan hemen baksın: Yeni maaşlar netleşti! En düşük emekli maaşı 6.050 TL

Emeklilere son dönemlerde güzel haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. SSK Bağ-Kur emeklilerine 3 müjde birden geldiği açıklandı. Emekliler temmuz zammı öncesinde bu zam promosyonu ile resmen ceplerini para ile doldurabilecek. İşte detaylar..

TÜİK’in verileri ile belirlenen emekli maaşı zamları yavaş yavaş belli oluyor. İkramiye ve zam beklentisinde olan emeklilerin merak ettiği detaylar ve en düşük emekli maaşı 6.050 TL gelişmesi haberimizde:

ZAMLI MAAŞLAR BELLİ OLUYOR

2023 yılında maaşlarını yüzde 30 zamlı alan emekliler gözlerini temmuz ayında verilecek zamma çevirdi. Çeşitli rakamlar konuşulurken yavaş yavaş belli olan enflasyon verileri maaşları da şekillendirmeye başladı. 6 aylık zam dışında zam yapılacak emekli maaşlarına ikramiye de eklenmiş oldu.

TEMMUZ AYINDA EMEKLİLER YAŞADI

TÜİK’in açıkladığı verilere göre hesaplanan zamlı maaşlar emeklileri sevindirecek. Enflasyonu yüzde 55 olarak açıklanması ile aylık açıklanan enflasyon yüzde 3’ü buldu. Temmuz zamları da netleşmeye başladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

Açıklanan son verilere göre Bağ Kur’lu esnafın alacağı zamlı maaşın miktarı 6 bini bulacak. 2000 yılından önce SSK’lı emekliler ise 6 bin 700 TL alacak. En düşük emekli maaşının ise 6 bin 050 TL’yi göreceği belirtiliyor.