Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Çok sayıda kişi yararlanacak: Asgari ücret 10 bin TL’yi geçiyor! 1.551 TL’lik artış yapılacak

Depremin vurduğu ve büyük yıkımlara neden olduğu 11 ilimizde asgari ücrete zam geliyor. Çalışanlar için yapılacak olan düzenleme ile birlikte asgari ücretin 1.551 TL artarak 10 bin TL’yi geçmesi bekleniyor. İşverene sigorta priminin asgari ücrete eklenerek çalışana ödeneceği açıklandı. İşte detaylar

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık şiddetli depremin vurduğu 11 ilimiz yeniden toparlanmaya çalışıyor. Sadece binanın altındaki işyerleri değil fabrikalar da ciddi zarar aldı. Artçıların bir aydan fazla devam etmesi sebebiyle de vatandaşların büyük bir kısmı göç etmek zorunda kaldı.

ÇALIŞANLAR İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Çalışanları ekmek teknelerine döndürmek için ücretlerin iyileştirilmesi amaçlanıyor. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Kilis ve Elazığ’daki problemleri dinleyen hükümet bölgede asgari ücreti 10 bin TL’nin üzerine çıkarmaya hazırlanıyor.

DEPREM BÖLGESİNDEKİLER DAHA FAZLA MAAŞ ALACAK

Konunun bu hafta TBMM’ye gelmesi bekleniyor. Bu şekilde ilk adım atılmış olacak. İşverenlerin devlete ödediği 1.551 TL 24 kuruş çalışanların maaşlarına eklenecek. Bu şekilde deprem bölgesinde çalışanlar daha fazla maaş almış olacak.

Bilgin, yaptığı açıklamasında “İlgili kuruluşlarla, Maliyeyle, diğer kurumlarla bitirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.