Editörün SeçtikleriDünyaGenel

6,5 şiddetinde deprem: En az 30 saniye sürdü.. Ülkede büyük facia! Ölü ve yaralılar var

Son dönemlerde dünyanın pek çok yerinde depremler meydana gelmeye devam ediyor. Gelen son habere göre Afganistan’ın kuzeydoğusunda bulunan Badakshan eyaletinde 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin en az 30 saniye sürdüğü belirtildi.

Hissedilen depremde Pakistan bölgesinde 6 kişi hayatını kaybederken 120 kişinin de yaralandığı açıklandı. Taliba Sözcüsü “Ülkenin dört bir yanında sağlık ocakları hazır, illerdeki tüm valilere, sağlık personelinin hazır olması talimatı verildi” ifadesini kullandı.

BAZI BİNALAR ÇÖKTÜ

6,5 şiddetindeki deprem sebebiyle Pakistan’ın başkenti İslamabad, Lahor, Peşaver, Swabi, Lodhran, DG Khan, Bahawalpur, Skardu, Kohat, Toba Tek Singh, Parachinar, Nowshera ve Khanewal kentlerinde hissedilen deprem nedeniyle bazı binaların çöktüğü ifade edildi.

DİĞER ÜLKELER DE HİSSETTİ

Deprem sadece Afganistan ve Pakistan’da değil, bunun dışında Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan’da da hissedildi. Depremin en az 30 saniye sürdüğü açıklanırken diğer ülkelerden can ya da mal kaybı açıklamasın gelmedi.