Editörün SeçtikleriEğitimGündem

MEB’den ara tatil müjdesi! Ramazan Bayramı ile birleşiyor: Bakan Özer son dakika açıkladı.. Ara tatil kaç gün?

Milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 6 Şubat tarihinde yaşanılan deprem felaketi sonrasında okullarda ara tatilin olup olmayacağı merak ediliyordu. Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklama geldi. Bakan Özer yaptığı açıklamasında okullarda nisan ayı içerisinde ara tatilin uygulanacağını belirtti. Bu yıl ara tatilde Ramazan Bayramı detayı da dikkat çekti. İşte merak edilenler!

MEB’den ara tatil müjdesi geldi! Ramazan Bayramı ile birleşeceği belirtildi. Bakanlığın açıkladığı takvime göre bu yıl okullarda ikinci ara tatil 17 ve 20 Nisan tarihleri arasında uygulanacak. 21 Nisan’daki Ramazan Bayramı tatil ile de birleşecek. Peki, ara tatil kaç gün sürecek?

BAKAN ÖZER AÇIKLADI

Kahramanmaraş merkezli çok sayıda ilimizde büyük yıkımlara neden olan deprem felaketi sonrasında okullardaki son durum merak ediliyordu. Depremden sonra okulların ikinci dönemi gecikmeli olarak açılıyor. Ara tatilin de iptal edilip edilmeyeceği özellikle veliler tarafından araştırılıyor. Bakan Özer yaptığı açıklamasında ikinci ara tatilin uygulanacağını belirterek merak edilenlere yanıt verdi.

Yapılan açıklamaya göre ara tatil Nisan ayında yapılacak. Bakan Özer bu süreç içerisinde öğretmenlerin de idari izinli sayılacağını belirtti.

ARA TATİLİN SÜRESİ

Aktarılan son bilgiye göre ara tatil takvimdeki şekli ile uygulanacak. 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak olan tatil, Ramazan Bayramı arifesi olan 20 Nisan Perşembe günü öğlen sona erecek. 3,5 günlük ikinci tatil Ramazan Bayramı resmi tatil ile birleşecek. Öğretmenler de bu süreç içerisinde izinli sayılacak.