Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Her şey tamam, sıra asgari ücret ara zammında! Asgari ücrete ara zam: 11.050 TL gelişmesi

Asgari ücrete ilişkin son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Emekli maaşlarına, ikramiyelere ve gazi maaşlarına yapılan zamlardan sonra gözler asgari ücrete çevrildi. Her şey tamam, sıra asgari ücret ara zammına geldi! Asgari ücrete ara zam gelecek mi? 11.050 TL gelişmesi herkesi heyecanlandırdı.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL seviyelerine çıkartılmasından sonra artık beklentiler asgari ücret için olmaya başladı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından önemli bir açıklama geldi.

SGK, BAĞ-KUR VE EYT EMEKLİLERİNE MÜJDE

Meclis’e gelen emekli maaşı aylığı konusundan SGK, Bağ-Kur ve EYT’den emekli olan vatandaşlar da yararlanabilecek. Asgari ücret zammı için vatandaşlar şimdide araştırmalara başladı. İşte konuya ilişkin yapılan son açıklama ve merak edilenler..

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücret açıklaması Akbaşoğlu tarafından geldi. Akbaşoğlu yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Asgari ücret bilindiği gibi Aralık ayında belirleniyor ve bir yıl geçerli oluyor. Dünyada ve Türkiye’de olan enflasyon nedeniyle çalışanlarımızın alım gücünün artmasına yönelik müdahaleleri zamanında yaptık. Net asgari ücret 8.500 TL’ye çıktı. Memur ve emeklilerle ilgili düzenleme ise altı ayda bir yapılıyor. En düşük emekli maaşını alan insanlarımızın, sosyal adalet anlayışı içerisinde daha yukarıya doğru çekilmesi durumudur. Seyyanen 2 bin TL ek ödeme düşünülmektedir. Bunu haftaya yasalaştıracağız”

“Asgari ücretle ilgili böyle bir ihtiyaç durumu söz konusu olursa Sayın Cumhurbaşkanımız gereğinin yapılacağını daha önce belirtmişti. Temmuz ayında da kademelendirmeye yönelik olarak, bütün çalışanlarımızın lehine gerekli düzenlemeleri yapacağımızdan kamuoyu emin olsun. Alım gücünü öncüleyerek insanlarımızın daha iyi bir yaşam koşuluna ulaşması için mücadele veriyoruz”

Bu açıklamalardan sonra Akbaşoğlu 1 Temmuz tarihini işaret etti.