Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Garanti Bankası duyurdu! Emekli olan herkesi ilgilendiriyor: Sadece 4 gününüz kaldı

Bankalar son dönemlerde emeklileri bünyesine çekmek için peş peşe açıklamalar yapıyor. Gelen son habere göre bir açıklama da Garanti Bankası’ndan geldi. Garanti Bankası yaptığı açıklamasında promosyon ödemeleri için son güne girildiğini belirtti. Sadece 4 gününüz kaldı! İşte detaylar

Garanti Bankası rekor promosyon ödemesi vereceğini açıkladı. Bu ay sonunda sona erecek promosyon kampanyaları için detaylar belli oldu. İşte merak edilen detaylar ve Garanti Bankası’nın müşterilerine ödeyeceği emekli promosyonun merak edilenleri:

6.750 TL PROMOSYON ÖDEME DETAYI

Garanti Bankası yeni emekli promosyon ödemelerini duyurdu. İlk maaşlarını Nisan ayında almak için heyecanla bekleyen emekliler için çalışmalar tamamlandı. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasından sonra en düşük promosyon ödemesi de 6.750 TL’ye kadar çıkarıldı.

Yapılan açıklamada promosyon ödemeleri şu şekilde güncellendi:

7500 TL ve 10.000 TL arasında emekli maaşı alan vatandaşlara emekli promosyonu olarak 6750 TL nakit ödeme yapılacaktır.

10.000 TL’nin üstünde emekli maaşı almakta olan vatandaşlar işin ise 7500 TL nakit promosyon ödemesi yatırılmaktadır.

BAŞVURULAR SONA ERECEK

Başvuruda bulunmak isteyenler için merak edilen detaylar da açıklandı. Buna göre son başvuru tarihi 31 Mart 2023 olarak belirtildi. Son tarihin uzatılıp uzatılmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapıldı. Promosyon ödeme detayları şu şekilde açıklandı:

Promosyon ödemesinin müşteri hesabına aktarılması ile taahhüt süresi başlar.

Promosyon ödemeleri SGK tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde gerçekleştirilir.

Birden fazla emekli maaşı ödemesi alan müşterilerimiz promosyon talebinde bulunduğunda emekli maaşlarının toplamı dikkate alınır ve tek bir promosyon ödemesi yapılır.

Promosyon ödemeniz Emekli Bankacılığı Promosyon Taahhütnamesi’ni imzalamanızın ardından Garanti BBVA’ya ilk maaşınızın yatmasına istinaden ilk 3 iş günü içinde yapılır. Promosyon ödemesine konu olan maaş için taahhüt süresi içinde banka değişikliği yapılamaz.

Taahhüt süresi boyunca vefat dışında SGK tarafından promosyona konu gelir veya aylık ödemenin kesilmesi, gelir veya aylığın farklı bir kuruma taşınması, herhangi bir nedenle taahhüt süresi dolmadan taahhüdü sonlandırdığınızda promosyon ilişkisi de sonlandırılır. Bu durumda kalan taahhüt süresi göz önünde bulundurularak ödenen promosyon tutarı bankamızın yazılı bildirimine gerek kalmaksızın kıstelyevm* yöntemi ile iade edilir. *Yapılan promosyon ödemesinin kalan süreyle orantılı kısım.

Emekli maaşını kuruşu kuruşuna çekmek isteyen müşterilerimizin işlemlerini Garanti BBVA ATM üzerinden Paracard ile yapması ve Para Çekme > Bakiyenin Tamamı adımlarını takip etmesi gerekmektedir. Uygulama işlem yapılan Garanti BBVA ATM’sinde bulunan madeni para stokuyla sınırlıdır. ATM’de yeterli madeni para bulunmadığında kuruşu kuruşuna ödeme yapılamayabilir.

Maaşını bankamıza taşımak isteyen emeklimizden emekli maaşı haricindeki gelirleri için belge talep edilebilir.