Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Kredi kartı borcunu düzenli ödeyenler dikkat: 15 bin TL iade ediliyor! Emsal karar açıklandı

Ülkemizde pek çok kişi ay sonunu getirebilmek ve acil ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kredi kartı kullanıyor. Tüketici mahkemesinden kredi kartları ile ilgili emsal bir karar geldi. Gelen son habere göre bankalardan kredi çekip düzenli ödeme yapan kişiler ödemelerin bir kısmını geri alabileceklerini belirtti. Ortalama 15 bin TL’ye varan geri ödeme için detaylar belli oldu.

Tüketici mahkemesinden flaş emsal karar açıklandı. Bankalardan kredi kullanırken müşterilerden alınan ödemenin bir kısmı geri alınabilecek.

GERİ ÖDEME NASIL OLACAK?

Bir müşterisinin Tüketici Mahkemesi’ne yaptığı itiraz sonucunda haklı bulundu. Kredi kullanılırken bankanın hayat sigortası adı altında alınan ücretlerin geri ödenmesi mümkün oldu. İhtiyaç kredisi çekecek olan müşteriler kendilerine sunulan evrakları imzalamadan önce detaylı bir şekilde okuması gerekiyor.

Kredi kullanırken kredi hayat sigorta ödemesi yapan müşteriler bankalarına başvurarak bu ödemelerin hesaplarına geri yatırılmasını talep edebilecek.

İADE NASIL ALINIR?

Kredi kullanırken banka sizden hayat sigortası adı altında ödeme aldıysa bu ödemenin geri iadesini talep edebilirsiniz. Çekilen kredi tutarına göre ödenilecek miktar da değişkenlik göserebiliyor. Başvuruda bulunmak isteyenler e-devlet üzerinden giriş yaparak, “Hayat sigortası poliçe ve tazminat bilgileri sorgulama” kısmına girerek talepte bulunabilecek.