Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bayram ikramiyesinin yatırılmasına sayılı gün kala duyuruldu! Son dakika olarak açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde bakanlık tarafından yapılan son açıklama ile bayram ikramiyeleri için tarih verilmişti. İkramiyelerin yatırılmasına sayılı gün kala ikramiye ödemelerinin kapsamının genişletildiği açıklandı. Buna göre artık 2 bin TL’lik ikramiyelerden daha fazla kişinin yararlanabileceği duyuruldu. Son dakika ikramiyelere ilişkin açıklama haberimizde..

Nisan ayında vatandaşlar için çeşitli düzenlemeler yapılmaya devam ediyor. En düşük emekli maşına yapılan 2 bin TL’lik düzenlemeden sonra bazı maaşlarda da düzenleme yapıldığı belirtildi. Emekliler ve aileleri için yapılan bu düzenlemelerle vatandaşlar bir nebze olsun rahatladı.

AK PARTİ HAREKETE GEÇTİ

Seçimden önce AK Parti hükümeti harekete geçerek bayram ikramiyelerinde emeklilere verilen 1100 TL’lik ikramiyeleri 2 bin TL’ye çıkardı. Fakat bu yıl ikramiyelerin kapsamının da genişletildiği açıklandı. Bu destekten yapılan açıklama sonrasında daha fazla kişinin yararlanabileceği belirtildi.

O KİŞİLER DE BAYRAM İKRAMİYESİNDEN YARARLANACAK

Nisan ayından itibaren en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Bununla birlikte ölüm aylığı maaşları da yükseldi. Son olarak yapılan açıklamada gazi maaşlarının da asgari ücret olan 8 bin 506 TL’ye çıkarıldığı açıklandı. Bu yıl 17 Nisan tarihinde ödenecek bayram ikramiyeleri 2 bin TL olarak verilecek.

Gazi ve ölüm maaşı alanlar da bu yıldan itibaren bayram ikramiyesi almaya hak kazanacak. Verilen bu desteklerle birlikte vatandaşların bir nebze olsun rahatlatılması amaçlanıyor.