Editörün SeçtikleriEkonomiEmlakGündem

TAMAMEN DEĞİŞTİ: Kredi kullananlar dikkat: Yeni karar yayımlandı, değişiklik yapıldı

Resmi Gazete önemli kararlar peş peşe yayımlanmaya devam ediyor. Gelen bir son dakika haberine göre Resmi Gazete’de 6306 sayılı Kanun Kapsamında yayımlanan karar duyuruldu. Buna göre 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı yayımlandı. Detaylar haberimizde:

Kredi kullanan ve kullanacakları yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı kararına göre kredi çekmek isteyen vatandaşlara kentsel dönüşüm için verilecek kredi anapara tutarı için yeni bir karar alındığı duyuruldu. Üst limitler güncellendi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Cumhurbaşkanlığının “6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı” yayımlanarak karar kamuoyu ile paylaşıldı.

SÜRE 3 YIL OLDU

Yayımlanan karara göre yapım edinme ve güçlendirme kredilerine faiz desteği verilebilmesi için tahliye veya yıkım tarihinden itibaren bankaya yapılacak başvuruların süresi bir yıldı. Bu karar güncellenerek 3 yıla çıkarıldı.

LİMİT ARTIRIMI YAPILDI

Bir diğer değişikliğe göre kredi üst limitleri güncellendi. Güçlendirme kredisinde 240 bin TL’den 320 bin TL’ye, konut yapım ve konut edinme kredilerinde 600 bin TL’den 1,25 milyon TL’ye, işyeri yapım kredisinde 600 bin TL’den 800 bin TL’ye ve işyeri edinme kredisinde 250 bin TL’den 350 bin TL’ye yükseltildiği açıklandı.