Editörün SeçtikleriEğitimGündem

Öğrenci ve veliler dikkat! 3 tatil birden birleşti: Okullar ne zaman açılacak?

Milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Dün tüm Türkiye’deki okullar ara tatile girdi. Öğrenciler dün ara tatile giriş yaptı. Ancak bu tatilin diğer tatillere göre biraz farkı var. İşte detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin tatil programını açıkladı. Yıl başında belli olan eğitim öğretim takvimine göre Nisan ara tatili dün başladı. Bu yılki nisan ara tatilinde 3 tatil birden birleşti.

BU YIL 3 TATİL BİRLEŞTİ

MEB’in açıkladığı takvime göre 17 Nisan Pazartesi günü ara tatil başlamış olacak. Ramazan Bayramı arifesi 20 Nisan Perşembe günü sona erecek. Öğrenciler için 2. Ara tatil Ramazan Bayramı ve 3. Ara tatil ise 23 Nisan ile birleşmiş olacak. Ancak ara tatilin süresinde herhangi bir değişiklik olmayacak.

İZİNLİ SAYILACAKLAR

MEB’in daha önce yaptığı açıklamaya göre öğretmenler ara tatil boyunca izinli sayılacağı belirtildi. 24 Nisan Pazartesi günü tüm Türkiye’de okullar açılacak.

12 Eylül tarihinde başlayan eğitim öğretim yılı son olarak 16 Haziran Cuma günü sona erecek. Öğrenciler 3 aylık bir tatile başlangıç yapacak.