Editörün SeçtikleriGenel

O ilde yaşayan herkese müjde! Ücretsiz olacağı duyuruldu: Vatandaşlar çok sevindi

Vatandaşlar için güzel haber geldi. Konuya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Ramazan Bayramı tatili boyunca toplu ulaşımın ücretsiz olacağı açıklandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da bu uygulamaya dahil edildi. İşte detaylar!

Ramazan Bayramı boyunca vatandaşlar toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağını merak ediyordu. Konuya ilişkin İBB tarafından önemli bir karar alındı. Yapılan açıklamaya göre Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Bayramı sebebiyle toplu ulaşım ücretsiz olacak.

TRAFİĞİN HAFİFLEMESİ AMAÇLANIYOR

Bu şekilde İstanbullular tatil boyunca tolu taşımayı ücretsiz olarak kullanabilecek. Bayram dönemi boyunca toplu taşımayı daha aktif kullanmak, trafik yoğunluğunu azaltmak ve vatandaşların sevdikleriyle buluşması sağlanacak. Trafiğin hafiflemesi amaçlanan bu uygulama ile şehir içerisinde daha rahat hareket etmek mümkün olacak.

ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

21 ve 22 Nisan tarihlerini de kapsayan 3 günlük tatilde vatandaşlar toplu taşımayı ücretsiz olarak kullanabilecek. İBB tarafından yapılan açıklamaya göre tatil boyunca İETT otobüs hatları cumartesiye göre sefer düzenleyecek. Aynı zamnada23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Pazar günü tarifesi uygulanacak. 3 günlük tatil boyunca sürekli yedek şoför ve otobüs bulundurulacak.