Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Asgari ücretlilere güzel haber: Bu tarihlerde çalışan herkes alabilecek! Ek 1.168 TL ödeme müjdesi

Asgari ücretliler ek ödeme alabilmenin yollarını araştırıyor. Çoğu çalışan Ramazan Bayramı’nda iş başı yapmaya devam etti. Çalışmanın karşılığının ne kadar olduğu da merak konusu. Asgari ücretlilere güzel haber geldi! Bu tarihlerde çalışanlar yararlanabilecek! Ek 1.168 TL ödeme müjdesi geldi! İşte detaylar..

Çok sayıda çalışan bayramda tatil yaparken, bir o kadar çalışan da çalışarak mesai yaptı. Asgari ücretliler mesai ücretlerini merak ederken detaylar belli oldu. Ek 1.168 TL ödeme yapılacak.

BAYRAMDA ÇALIŞANLAR NE KADAR MESAİ ALACAK?

Resmi tatiller sebebiyle çok sayıda kurum kapalı oldu. Ancak özel sektörün büyük bir kısmı çalışmaya devam etti. Bu süreç içerisinde çalışan çalışanlar fazladan ödemelerini alabilecek. Peki, tatilde çalışan çalışanlara ne kadar ücret ödenecek? İşte yapılan hesaplama:

BAYRAM MESAİSİ HESAPLAMA

Bu yıl Ramazan Bayramı arefe ile birlikte 3,5 gün oldu. Bayram mesai ücretini hesaplamak için net maaş 30’a bölünür ve 2 ile çarpılır. Bu şekilde alacağınız ücreti öğrenebilirsiniz.

VERGİ DÜŞÜLÜRSE: 846 TL ÖDEME

Asgari ücretliler günlük brüt 333,6 TL mesai ücreti alacak. Bu da tatil boyunca çalışanlara 1.168 TL ödeme yapılacağı anlamına geliyor. Yüzde 15 vergi oranı devreye girdiği zaman tam zamanlı çalışan bir asgari ücretli 846 TL ödeme alabilecek.

RAMAZNA BAYRAMI’NDA ÇALIŞMAK ZORUNLU MU?

Bayram çalışmak zorunlu değil. İşverenler mesaiye kalınmasını istiyorsa, belirtilen mesai ücretini ödemek durumundadır. Ancak iş sözleşmesi ya da toplu iş sözleşmesi bulunuyorsa buna göre hareket edebilirsiniz. Sözleşmede çalışanın çalışma zorunluluğu olmadığı sürece rıza alınması gerekmektedir.