Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Asgari ücret zammı netleşti: Bakan Bilgin duyurdu! 2023 asgari ücret ara zam müjdesi

Milyonlarca çalışan asgari ücret zam gelişmelerini yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katılmış olduğu canlı yayında asgari ücret zammına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Temmuz ayı için müjdeyi veren Bilgin, “Temmuzda bunu yeniden değerlendirerek, yeni bir asgari ücrette emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

TEMMUZDA YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ

Asgari ücrete bu yılda ara zam yapılacağını ifade eden Bilgin, şunları söyledi:

“Asgari ücret nedir? Bu ücretin altında ücret olamaz demektir. Biz sosyal devlet sorumluluğu ile buna çok fazla önem gösterdik. Tabi şimdi enflasyon düşüyor. Biz çalışanları, emekçiler, koruyan bir yaklaşım içindeyiz. Enflasyonun düştüğünü rakamlardan anlıyoruz. Biz enflasyonu tüketici ve üretici fiyatlarından ölçüyoruz. Aradaki makas hızlı bir şekilde düşüyor. Bu şunu gösteriyor. Enflasyon gerçek anlamda düşme eğiliminde. Ama fiyatlardaki artış devam ediyor. Biz ne yapacağız bunu durduracağız. Sosyal devlet olarak ücretleri koruyacağız. Temmuzda bunu yeniden değerlendirerek, emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanarak araştırma yapıyoruz”

BİN 500 LİRA ÜZERİNDEKİ EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME

Emekli maaşlarıyla ilgili de konuşan Bakan Bilgin, ” Türkiye’de yaklaşık 15 milyon emekli var. 7 bin 500 lira altında maaş alanların sayısı 9,5 milyon civarında. Yapılan son düzenleme ile en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya getirerek bu 9 milyon 500 bin insanımızın bir nebze de olsa nefes almalarını sağlayan bir düzenleme yaptık. Bunun dışında kalan 5 milyonun üzerinde insanın emeklilikleriyle ilgili bir düzenleme yaptık. Onlarda biraz rahatsızlık oluştu. Şimdi de 7 bin 500 lira üzerinde maaş alanlara ilişkin bir düzenleme için çalışıyoruz. Biz çalışmalarımızı bitirdik. Meclis tatile girdiği için Temmuzda uygulamaya koyacağız. Detayları Cumhurbaşkanımız açıklayacaktır. 7 bin 500 lira dahil olmak üzere kapsamlı bir düzenleme yapacağız” ifadelerini kullandı.