Editörün SeçtikleriGündem

Çok sayıda il için uyarı yapıldı: Sıcaklıklar sert düşecek! Etkili sağanak geri geliyor.. Tedbirinizi hemen alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü çok sayıda il için uyarılarını peş peşe sıraladı. Gelen son habere göre bazı illerimizde sıcaklıkların sert düşeceği ifade edilirken, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisini göstereceği ifade edildi. Vatandaşların bu sebeple yaşayabilecek olumsuzluklara karşı tedbirini alması gerektiği belirtildi. İşte bugünün hava durum tahminleri..

8 Mayıs Pazartesi hava durumuna ilişkin MGM’den açıklama geldi. Yapılan açıklamada kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere bütün illerin güncel hava durum tahminleri belli oldu. işte bugün hava nasıl olacak? sorusunun cevabı..

81 il için haritalı hava durum tahminlerini yayımlayan MGM, son açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Antalya’nın iç ve yüksek kesimleri ile Çankırı, Kırıkkale, Van ve Bitlis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve Bayburt’un doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor”

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Yağışların, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve Bayburt’un doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

8  MAYIS BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya’nın iç ve yüksek kesimlerinin yerel ve kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yerel ve kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bayburt’un doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Van ve Bitlis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısının yerel ve kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.