Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Emeklilere seçim öncesi güzel haber: 2 bin TL yatırılacak! SGK ödeme tarihini açıkladı

Emeklilere güzel haber seçimden önce duyuruldu. Gelen son habere göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaptığı açıklamasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dahil olmak üzere emeklilere 2 bin TL yatırılacağını açıkladı. İşte ödemeye ilişkin detaylar ve tarih bilgisi..

Geçtiğimiz aylarda çıkarılan EYT milyonlarca kişinin hayatını değiştirdi. SGK’da konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz ay bayram sebebi ile bütün emekliler 2 bin TL bayram ikramiyesi altı. Ramazan Bayramı ikramiyesini alamayan EYT’liler için SGK harekete geçti.

SGK HAREKETE GEÇTİ

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli olanların bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğine dair önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre nisan ayında gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan tarihinden önce olan bayram ikramiyeleri 9 Mayıs tarihinde ödenecek.

9 MAYIS’TA ÖDENECE

Konuya ilişkin yapılan açıklamada mart ayından önce gelir ve aylık alanlar mart ayı içerisinde, gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananlar ödemelerini 14-19 Nisan tarihleri arasında aldı. Nisan ayı içerisinde aylıkları bağlananlar da ikramiyelerini 9 Mayıs tarihinde yani bugün alabilecek.

Yapılan bu açıklama EYT’li vatandaşları sevindirdi. Ekonomik açıdan bir nebze olsun rahatlık sağlayabilecek olan bu ödemeler vatandaşların rahat bir ay geçirmesine yardımcı olacak.