Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Erdoğan müjdeyi verdi! Kamu işçilerine rekor zam: Refah payı dahil en düşük maaş açıklandı

Binlerce kamu işçisi bugünü bekliyordu. Gelen bir son dakika haberine göre kamu işçilerini ilgilendiren zam miktarı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamasında bugünü işaret etmişti. Yapılan açıklamada 2023 kamu işçileri için zam oranı belli oldu. İşte refah payı dahil en düşük maaş..

700 bin kamu işçisine güzel haber verildi. Gözler bugün açıklama yapacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilmişti.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Erdoğan son olarak Pazar gününde yaptığı açıklamasında memur maaşlarına temmuz ayında enflasyon farkının dışında refah payı artışının da yapılacağını belirterek, “Salı günü kamuoyuna açıklayacağız” demişti.

REFAH PAYI DAHİL YÜZDE 45 ZAM! EN DÜŞÜK ÜCRET 15 BİN TL’YE YÜKSELDİ

Bugün kameralar karşısına geçen Erdoğan’ın şu açıklamayı yaptı:

“Arkadaşlarımızın yaptığı görüşmeler üzerinde ben de vicdanımı, değerlerimi bir kenara koymadan, ülkemin de menfaatlerini bir kenara koymadan hesabi olmanın ötesinde hasbi bir değerlendirme yapalım istedim. Bu değerlendirmenin neticesinde bana gelen bilgileri aşmaya gayret ettim. Çalışma hayatımızın kıymetli temsilcilerini, onların uzandığı bütün aile efradını düşünerek bugüne hazırlığımızı yaptık”

İŞÇİLERE YÜZDE 4-6 ARASI PRİM

“Bu protokolle yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Kamu işçilerimizin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri, diğer özlük ve yan hakları belirlenmektedir. Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. Böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkarıyoruz. Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4-6 arası prim ödemesi uygulamasını getiriyoruz.

“Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapıyoruz”