Editörün SeçtikleriGenelKültür-sanat

Kibariye’den kötü haber: Son sağlık durumu nasıl? Fahrettin Koca’dan açıklama geldi

Ünlü şarkıcı Kibariye’den kötü haber geldi. Mersin’de sahne alan ünlü şarkıcı, sahneye çıkmak isteyen bir kişi engellemeye çalışan güvenliğin sert bir şekilde çarpması sonucunda sahneden düştü. Hastaneye kaldırılan Kibariye’nin sağlık durumuna ilişkin son durumu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı.

Kibariye dün akşam Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Turgut Reis Mahallesi Kültür ve Sanatevi önünde kurulan Romanlar Buluşmasına katıldı. Burada şarkı söyleyen ünlü ismin başına talihsiz bir kaza geldi. Sağlık durumuna ilişkin son durumu Bakan Koca duyurdu. Kibariye’nin sağlık durumu nasıl? Kibariye’ye ne oldu?

BAKAN KOCA AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kibariye’nin sağlık durumuna ilişkin açıklama yaparak şunları söyledi:

“Ses sanatçımız Kibariye, sahnede yaşadığı talihsiz bir olay sonucu yaralandı. Tedavisi Mersin Şehir Hastanesinde devam ediyor. Bilinci yerinde. Bir süreliğine gözlem altında tutulup, taburcu edilecek. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Sesinizle, neşenizle sizi tekrar aramızda görmek istiyoruz”

KİBARİYE KİMDİR?

10 Ağustos 1960 Manisa Akhisar doğumlu Kibariye 61 yaşındadır. Kibariye dünyaya geldiğinde annesi ile babası henüz evlenmemiş. Bu nedenle nüfus kayıtlarına doğum tarihi daha sonra 1959 olarak geçti. 1981’de kayıtlardaki doğum tarihinin düzeltilmesi için mahkemeye müracaat etti ve 1960 olarak değiştirdi. Sonraki zamanlarda 8 kardeşi oldu. Ailesi pamuk ve tütün toplayıcılığı ile geçiniyordu. Kibariye, geçim sıkıntısı nedeniyle okula gitmedi. Akhisar’da gazinoda sahne aldı. Sonrasında 1974’te İzmir’de pavyonda sahne aldı. Ancak pavyon sahipleri Kibariye2yi fiziğinden ötürü işe almadı. 1974’te “Çağlayan Saz”a gitti ve bu kez pavyon sahibiyle anlaşarak sahne aldı ve 150 TL aldı.

1980’li yıllarda İzmir’de sahne alan Kibariye sanatçıların dikkatini çekti. Gazinocu Turgut Akyüz kendisini çok beğenince Kibariye, gazinosunda sahne almaya başladı. 1982’de ilk kez sinema filminde oynayan Kibariye ‘Kim Bilir’ isimli parça ile iyi bir çıkış yakaladı ve 1981’den 1990’lara kadar 21 albüm çalışmasına imza attı.

Kibariye’nin ilk show programı “Darısı Başımıza” adlı eğlence programı oldu. Sonrasında “Eğlen Coş İşte Kiboş” adı ile devam etti. En son Oryantal Star adlı yarışmada jürilik yaptı.