Smash Mouth’un solisti Steve Harwell 56 yaşında vefat etti

Pop-rock hiti ‘All Star’la tanınan Smash Mouth’un solisti Steve Harwell 56 yaşında hayatını kaybetti. Harwell, “All Star” gibi hit şarkılarıyla tanınan Grammy adayı pop rock grubunun uzun süredir üyesiydi. Ölüm nedeni akut karaciğer yetmezliği olarak açıklandı.

Hayatını kaybettiği duyuruldu

Grubun menajeri Robert Hayes, Harwell’in Pazartesi sabahı Boise, Idaho’daki evinde ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte “huzurlu ve rahat bir şekilde geçtiğini” söyledi. Hayes yaptığı açıklamada ölüm nedeninin akut karaciğer yetmezliği olduğunu söyledi.

Hayes, “Steve Harwell gerçek bir Amerikan Orijinaliydi. Roma mumu gibi gökyüzüne fırlayan, olağanüstü bir karakter. Steve, pop yıldızlığının doruklarına ulaşma konusundaki sarsılmaz odağı ve tutkulu kararlılığıyla hatırlanmalı.” dedi.

Hayes, “Onun tek aracı, önlenemez çekiciliği ve karizması, korkusuz pervasız hırsıydı” dedi ve ekledi: “Steve, %100 tam gaz bir hayat yaşadı. Sönmeden önce evrende parlak bir şekilde yanıyorum. Onu tanıyanlar ve sevenler onu çok özleyecek” dedi.

Müzik kariyeri

1967’de Kaliforniya’da doğan Harwell, 1994’te Smash Mouth’u kurmadan önce FOS (Konuşma Özgürlüğü) adlı bir rap grubunda sahne aldı. Grup, Interscope Records’tan iki platin albüm çıkardı; 1997’de ska destekli ilk albümleri ve 1999’da “Astro Lounge”. İkinci albümde, Monkees’in “I’m a Believer” cover’ının yanı sıra “Shrek” filminde yer alan Grammy adayı , platin single “All Star” da dahil olmak üzere grubun en büyük hitlerinden bazıları yer aldı .

Mizah, Smash Mouth’un başarısının ardındaki itici güçtü ve ön planda Harwell’in şakacı alternatif rock sesi ve kişiliği vardı. 2001 yapımı komedi filmi “Fare Yarışı”nda küçük bir rol oynadı ve Food Network şefi ve sunucu Guy Fieri ile iyi belgelenmiş bir dostluğu vardı.

Anma törenleri

Pazartesi günü anma törenleri yağmaya başladı. Fieri Instagram’da şunları yazdı: “Vahşi Steve RIP’e. Bugün üzücü bir gün, arkadaşımı özleyeceğim.”

NSYNC’den Chris Kirkpatrick ve Joey Fatone da kısa saygı duruşunda bulundular.

Kirkpatrick, Instagram’da “Mücadele etmek zorunda kaldığınız zorlu savaş için gerçekten üzgünüm” dedi . “Sen muhteşem bir ruhtun ve çok özleneceksin.”

Fatone, Harwell’i uzun zamandır tanıdığını söyledi. Fatone , “NSync için açıldı ve hatta düğünümde düğün şarkıcımdı” diye yazdı . “Umarım bağımlılıkla mücadele eden insanlar vardır. ihtiyaç duydukları doğru yardımı alsınlar.”

“Today” sunucusu Carson Daly, Instagram’da iki bölümlük bir açıklama yayınladı ve Harwell’le ilk kez 1995’te, San Jose’de JOME’de DJ iken ve Smash Mouth’un yeni bir grup olduğu sırada tanıştığı zamanı ayrıntılarıyla anlattı. Daly , “Daha iyi günlerde Steve bir solistti ve 50 adamın hayatını yaşadı” diye yazdı . “Müziğiyle milyonlara neşe getirdi ve mirası çok şükür yaşayacak.”

Komedyen Tom Green, “Huzur içinde yat Steve Harwell” tweetini attı . “MTV günlerinde sizinle birlikte takıldığımızı hatırlıyorum, her zaman çok havalı ve muhteşem bir yetenektiniz; ailenize ve arkadaşlarınıza başsağlığı diliyorum.”

Son günleri

Harwell performanstan emekli oldu ve 2021’de Smash Mouth’tan ayrıldı. Grup, şarkıcı olarak Zach Goode ile turneye çıkmaya devam etti. Smash Mouth, o dönemde Harwell’e sekiz yıl önce kardiyomiyopati teşhisi konulduğunu ve “akut Wernicke Ensefalopatisinin yanı sıra kalp yetmezliği de dahil olmak üzere aralıksız ciddi tıbbi aksaklıklar yaşadığını” belirten bir açıklama yapmıştı.

Hayes, Pazar günü Harwell’in bakımevinde olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı. Hayes, Harwell’in Boise’da yakılacağını ve San Jose, Kaliforniya’da annesinin yanına gömüleceğini söyledi.

Exit mobile version