Kpss

2016 KPSS Lisans Branş Bazında Güncellemesi Meclis Gündemine Taşındı

 Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM ) 2016 KPSS lisans branş bazında sıralamalarını güncelledi. ÖSYM tarafından yapılan güncelleme Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. 

ÖSYM geçtiğimiz günlerde 2016 yılı KPSS lisansa katılım yapan adayların sınav puanlarına göre branş bazında sıralamalarını güncelledi. Güncellemelerin ÖSYM aday işlemleri sistemine yansıtıldığı duyuruldu. Yapılan duyurunun ardından öğretmen adayları, birçok öğretmenin sıralamalarının geriye kaydığı iddiası ile güncellemeye karşı çıktı. Öğretmen adayları üç ay sonra gerçekleştirilen bu güncellemenin neye göre yapıldığını belirterek, güncellemenin Ekim ayında atanan öğretmenlerin neden kapsamadığı konusunda eleştirilerde bulundu.

Konu ile ilgili olarak CHP Milli Eğitim Komisyonu Üyesi ve Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

CHP Bursa Milletvekili İrgil konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması için bir soru önergesi verdi. Ceyhun İrgil konunun ÖSYM tarafından 13 Aralık 2016 tarihinde duyurulduğunu belirterek şu soruları sordu;

CHP Bursa Milletvekili İrigil’in Soruları 


– Söz konusu ‘güncelleme’ nedeniyle sıralamaların değiştiği gerçeği yansıtıyor mu ? Eğer sıralamalar değiştiyse, güncelleme öncesi var olan sıralamadaki adaylara haksızlık yapıldığı anlamına gelmiyor mu?
– Önceki yıllarda benzer bir güncelleme ÖSYM tarafından yapılmış mıdır ? 
– Güncelleme ifadesinden kasıt nedir? Bunun yapılmasının nedeni nedir?
– Söz konusu ‘güncelleme’ işlemi hangi kriter veya kriterlere göre yapılmıştır?

Kamupersoneli.net – ANKARA